Tenis: Sorana Cîrstea a pierdut finala probei de dublu la Tianjin (WTA)

sori Perechea formată din jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea și slovena Andreja Klepac a fost învinsă cu 6-7 (5), 6-2, 10-8 de cuplul Ala Kudriavțeva (Rusia) și Anastasia Rodionova (Australia), cap de serie nr. 2, duminică, în finala probei de dublu din cadrul turneului WTA de la Tianjin (China), dotat cu premii totale de 250.000 de dolari.

Cîrstea și Klepac vor fi recompensate cu un cec de 6.400 dolari și 180 puncte WTA. Cîrstea și Klepac au trecut în primul tur de perechea Cagla Buyukakcay (Turcia)/Danka Kovinic (Muntenegru), cu 6-2, 6-2, în sferturi au eliminat principalele favorite, Martina Hingis (Elveția)/Flavia Pennetta (Italia), cu 3-6, 7-6 (1), 10-6, iar în semifinale au dispus cu 6-4, 6-4 de cuplul Alison Riske (SUA)/Ajla Tomljanovic (Croația/N. 3).

La simplu, Cîrstea s-a oprit în sferturile probei de simplu, învinsă de chinezoaica Saisai Zheng, și va primi 5.900 dolari și 60 puncte WTA.

Sorana are în palmares patru titluri WTA la dublu, în 2008 la Fes (cu Anastasia Pavliucenkova) și Luxemburg (cu Marina Erakovic), în 2010 la Estoril (alături de Anabel Medina Garrigues) și în 2011 la Dallas (alături de Alberta Brianti). A pierdut alte cinci finale, în 2008 la New Haven (cu Monica Niculescu alături), în 2009 la Barcelona (pereche cu Klepac) și Fes (Maria Kirilenko), în 2010 la Budapesta (alături de Medina Garrigues), iar acum la Tianjin.

Raluca Olaru este a doua jucătoare română care va disputa duminică o finală de dublu, alături de Anna Tatishvili (SUA), la Linz.

AGERPRES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.