Târg cu meştesuguri şi bucate tradiţionale, de Sf. Petru şi Pavel : Bucureşti – 28 iunie 2013 – 30 iunie 2013

Evenimentul este organizat în curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român, din Bucureşti, Str. Monetăriei, Nr. 3.

TargOrganizatorii îşi propun readucerea în prezent a atmosferei vechilor târguri ce se ţineau, de sărbători, în toată ţara, fiind o invitaţie la redescoperirea valorilor satului românesc. La târg vor participa meşteri şi creatori populari din diferite zone etnografice ale ţării, continuatori ai tradiţiei populare româneşti, care aduc cu ei la Bucureşti o gamă diversă de produse, de la obiectele din metal, lemn, lut, la ţesături, pictură, costume, mobilier, podoabe, etc.. Vizitatorilor li se va oferi ocazia unei călătorii culinare deosebite, prin toate zonele ţării, putând alege, după gust, brânzeturi, plăcintă, cozonaci, turtă dulce, dulceţuri şi miere.

În curtea din spate a muzeului iubitorii de antichităţi pot găsi obiectul mult dorit la colecţionarii de artă.
Meşteri populari au fost invitaţi pentru ca să îi iniţieze pe copii în tainele picturii pe sticlă şi ale olăritului, în cele două ateliere organizate în cadrul târgului.

Pentru ca vizitarea târgului să fie pe deplin plăcută, se vor putea servi mâncăruri proaspăt gătite (grătar din carne diversă, cârnaţi şi mititei, salate, sărmaluţe şi peşte).

Program: zilnic între orele 10:00-18:00
Intrarea este liberă!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.