Proiect ATPR implementat în patru licee constantene

ATR

Asociatia Tinerilor pentru Romania organizeaza saptamana viitoare, in patru licee din Constanta, a treia actiune educativ-informativa din cadrul proiectului national “Fii voluntar in tara ta” (in cadrul programului Saptamana Altfel „Sa stii mai multe, sa fii mai bun”), dupa cele doua
actiuni intreprinse in licee din Tulcea si din Iasi.

TPR 2 23 (1)Proiectul are menirea de a informa tinerii cu privire la importanta voluntariatului in dezvoltarea lor profesionala, de a-i incuraja sa devina voluntari si sa capete experienta pe piata muncii, in contextul in care angajatorii si agentii economici pun din ce in ce mai mare accent pe experienta tinerilor care au absolvit studii liceale sau studii superioare.

Elevilor le vor fi prezentate diferite studii de caz in care tineri cu o pregatire teoretica buna, cu note mari, dar fara experienta profesionala, nu reusesc sa se angajeze sau sa se mentina pe piata muncii deoarece institutiile de invatamant nu le ofera si o pregatire practica, iar puntea dintre ce ofera mediul academic si ce solicita mediul economic este una inca foarte mare. De asemenea, tinerilor le vor fi prezentate si domenii in care pot deveni voluntari, abilitatile si competentele pe care acestia le pot dobandi si, ca un element de noutate, acestia vor invata de la reprezentatul ATPR in teritoriu, cateva notiuni teoretice si practice cu privire la public speaking.
Programul actiunii de la Constanta, din perioada 7-10 aprilie, este urmatorul: Luni, de la ora 11.00 – Liceul cu Program Sportiv “Nicolae Rotaru”, Marti, de la ora 13.00 – Liceul Teoretic “Decebal”, Miercuri, de la ora 10.30 – Colegiul Comercial “Carol I” si Joi, de la ora 10.00 – Liceul Teoretic “Traian”.
Este cvasi-cunoscut in Europa si in Statele Unite faptul ca voluntariatul ii poate aduce tanarului un bagaj de experienta si cunoastere urias. Ne dorim foarte mult ca si in Romania tinerii sa inteleaga ca prin voluntariat acestia pot stabili conexiuni puternice pe termen lung cu mediul de afaceri si, astfel, pot dezvolta o cariera solida in orice domeniu de activitate.” a declarat Cristian Tanase, Presedintele Asociatiei Tinerilor pentru Romania.
Anul acesta am introdus in proiect si un element extrem de important pentru dezvoltarea personala si profesionala a tinerilor – public speaking. Tinerii au nevoie sa vorbeasca in public, au nevoie sa-si manifeste spiritul civic si vor constata ca un plus de comunicare este
intotdeauna necesar in viata profesionala si personala”, declara reprezentatul ATPR in teritoriu, Silviu Stefan Pintilie.
Asociatia Tinerilor din Romania este o organizatie non-guvernamentala, infiintata in 2013, care are ca obiective majore promovarea tinerilor in mediul social,economic si educational, precum si responsabilizarea acestora cu privire la viata lor si rolul pe care il au in familie, scoala si societate.

Transmite,
Drd. Tanase Tasente
Vicepresedinte, PR Manager

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.