Premiu de 30.000 de euro pentru câștigătorul competiției Feeric33

 După ce a 10-a ediție a Feeric Fashion Week, ediția aniversară, a adus la Sibiu zeci de invitați de top din lumea internațională a modei a venit timpul ca cel mai important eveniment de modă din Europa Centrală și de Est să lanseze un nou proiect internațional, menit să dezvolte și mai mult acest domeniu, prin intermediul tinerilor designeri.
Feeric33 este un proiect conceput în colaborare cu The Secret Code of Fashion Agency. Peste 100 de designeri din peste 20 de țări s-au înscris în această competiție iar 33 dintre ei au fost selectați de un juriu internațional format din scouterii internaționali ai Feeric Fashion Week și board-ul festivalului pentru a intra în faza finală a competiției. Pe lângă concurenții români în competiție vor participa reprezentanți ai Serbiei, Germaniei, Italiei, Spaniei, Rusiei, Poloniei, Olandei, Franței, Statelor Unite, Letoniei, Danemarcei, Marii Britanii și Kazahstanului. Cei 33 își vor prezenta în cadrul Feeric Fashion Week 2018 colecțiile create pentru această competiție. Juriul va fi compus din jurnaliști de modă din cele patru mari capitale ale modei, buyeri și profesioniști în modă, prezenți la Sibiu. „Prin competiția Feeric 33 dorim să le oferim tinerilor designeri oportunitatea de a lansa o afacere în industria modei printr-un contract de management în valoare de 30.000 de euro pentru următorii trei ani. Contractul include expertiză în toate domeniile producției, distribuției, marketingului, identității vizuale, relațiilor publice, drepturi de proprietate intelectuală, ș.a.m.d. Competiția a avut un succes remarcabil, fiind considerată una dintre cele mai importante cinci din lume și așteptăm cu maxim interes să aflăm numele câștigătorului”, spune Mitichi, președintele Feeric Fashion Week. Producția colecției marelui câștigător va fi asigurată de designerul român Bianca Popp. Alături de marele câștigător, vor fi premiați de către partenerii competiției alți 4 designeri. Astfel,  o bursă de studii la Istituto Europeo di Design, un stand oferit gratuit în cadrul târgului V for Vintage, un stand oferit gratuit într-un showroom de modă din Milano și un premiu în valoare de 3000 de euro în servicii de imprimare a materialului textil, oferit de Printcenter, pentru producția colecției câștigatorului, reprezintă împreună un sprijin însemnat în dezvoltarea viitorilor designeri.
Renumele internațional al festivalului de modă de la Sibiu suscită tot mai mult interes din partea presei internaționale de specialitate. În ultimii ani, tot mai mulți invitați de seamă și-au manifestat intenția de a participa la evenimentul de la Sibiu iar anul acesta lista de invitați e și mai numeroasă. La Feeric Fashion Week vor participa Liana Satenstein – reprezentant al Vogue USA, Riccardo Terzo – reprezentant al Vogue Italia, Diane Pernet – președinte ASVOF, Adriana di Lello – redactor șef Elle Italia și Raoul Keil – redactor șef Schon Magazine, Londra, Elisabeta Tudor – redactor șef Modzik, Tania Cursano – proprietarul IT.Elite showroom din Milano și Patricia Lerat – coordonator Designers Apartment, Paris. Cei opt vor face, de asemenea, parte din juriul ce va alege câștigătorul competiției Feeric33. Alături de ei, la Sibiu vor fi prezenți și Derek Warburton – redactor șef LaPalme Magazine, Edward Berthelot – fotograf Getty Images, si Ferruccio Dall’Alaglio – fotograf Showbit.

Feeric Fashion Week va avea loc anul acesta între 17 și 22 iulie, la Sibiu. Evenimentul este cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu și de Consiliul Județean Sibiu.
Parteneri: Ford prin Mecatronics Sibiu, Wella, Paese, Boromir, Redal Expo, Scoala de soferi Prima

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.