Oliver Lieb a lansat “Double Vision”

Oliver Lieb, unul dintre cei mai mari influenceri în materie de muzică electronică din ultimii 30 de ani, se reîntoarce în atenția publicului larg cu un nou album “Double Vision”, pe care însă îl semnează L.S.G.

Reapariția nu este însă una surprinzătoare, artistul german pavându-și drumul chiar luna trecută cu ‘Netherworld’ – o piesă remixată, re-masterizată și re-lansată și despre care “Dancing Astronaut” a afirmat că este una dintre “cele mai iconice single-uri din sfera trance & progressive.”

“Double Vision” vine după o pauză de nici mai mult, nici mai puțin 15 ani (când legenda a lansat albumul ‘The Hive’) și aduce în prim plan grafica și sunetul celor două jumătăți distrincte ale stilului muzical a lui Oliver Lieb.

Prima parte a albumului este o călătorie în care groove-ul glacial se împletește perfect cu o melodicitate sublimă și sunete epice, toate făcând trecerea către partea secundă, mult mai potrivită pentru serile de clubbing datorită drum-ului puternic și bass-ului ridicat.

Sunetul și vibe-ul transmise de primul CD ne transportă în mod natural în afara spațiului și timpului în care ne aflăm în mod curent, abordarea fiind mai mult decât SF, dar îndulcită pe alocuri cu beat-uri melodice pentru a crea armonia perfectă. Finalul primului act (‘Perfect Blue’) pare astfel un omagiu adus capodoperei cinematografice Blade Runner.

Tranziția către CD 2 este ușor bruscă, însă nu lipsită de note comune, stilul inconfundabil a lui Oliver simțindu-se de la prima piesă, până la ultima.

Mult mai potrivite pentru a lua în primire ringul de dans, piesele de pe actul secund au un touch progressive și tech ce păstrează la bază lumea de dincolo de aparențe, dar te tine ancorat în cea reală. ‘When It’s Dark Outside’ se constituie astfel într-un display fantastic de proggy tech, cu percuții aproape șoptite și armonii perfect sincronizate în context.

Un adevărat maestru în a face lucrurile altfel (și cu o experiență ce merge dincolo de timp, transformîndu-l astfel într-un pionier al genului), Oliver Lieb exprimă prin prezentul album viziunea proprie asupra muzicii.

Albumul este disponibil pentru achiziție încă de pe 14 August. Mai multe info aici.

L.S.G. – Double Vision – Tracklist:

CD 1 – Vision 1

 

1° Seven Worlds

2° Escape The Gravity

3° Vapor

4° Spotter

5° Passion

6° Suborbital

7° Tipsy Flower

8° Perfect Blue

 

CD 2 – Vision 2

 

1° Domino

2° Whiteout

3° Cepheid

4° Freakwaves

5° Little Wing

6° Aviation

7° Colors Of Noise

8° Your Love Is

9° When It’s Dark Outside

10° Input

11° Supercycle

 

Despre Oliver Lieb:

Oliver a fost și continuă să fie, unul dintre cei mai de seamă influenceri de pe scena trance și progressive. Cu o carieră ce se apropie de 30 de ani, artistul german a lansat sute de piese sub diverse pseundonime. L.S.G. rămâne însă unul dintre cele mai populare și notabile nume de scenă ale sale.

Deși este recunoscut în bransă pentru creațiile sale tip cutting edge în materie de techno și trance, OIiver a produs și piese din sfera downtempo, ambiental și tech house.

Piesele lansate sub numele de L.S.G. au purtat de obicei semnatura label-ului Superstition; printre ele amintim ‘Fragile’, ‘Hearts’, ‘Blueprint’ sau ‘My Time Is Yours’, însă în timp creațiile sale au fost preluate și de label-uri ca Hooj Choons, Yoshitoshi, Platipus și Harthouse by Sven Vath’s.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.