Marea iubire a lui Sebastian nu a luat vacanță – foto –

Teatrele de stat sunt încă în vacanță, dar nu și doamna Rodica Mandache, al cărui farmec artistic vom avea ocazia să îl vedem strălucind în spectacolul “Marea iubire a lui Sebastian”, care va avea loc vineri, 2 august, ora 19:00 în cafeneaua Godot Cafe Teatru, situată pe strada Blănari, nr 14.

 

Marea iubire a lui Sebastian afiș 2 august 2013 Emoția artistică este completată de cei mai apreciați actori ai tinerei generații: Marius Manole, Ana-Ioana Macaria și István Téglás. Rezervările se pot face la numerele de telefon 021 3161682 și 0736 414 244 zilnic între orele 12:00 și 19:00.

Marea iubire a lui Sebastian e o piesă cu un singur personaj, Leny Caler, actrița ce-și trăiește bătrânețea melancolic, visând cu nostalgie la Mihail SebastianLeny Caler, întruchipată de Rodica Mandache, nu e însă singură pe scenă. E înconjurată de umbrele trecutului care o învăluie precum fumul tigării lui Sebastian, jucat de Marius Manole, care strigă din trecut cu dragoste, durere sau gelozie.

Marius Manole - Marea iubire a lui Sebastian foto Elena SimionAlături de Leny și Sebastian, se află Ștefan Valeriu și Corina, personaje ale piesei lui Sebastian, “Jocul de-a vacanța“,ale căror voci se strigă și se cheamă din extremitățile scenei. Piesa, Jocul de-a vacanța, ar fi fost scrisă de Mihail Sebastian special pentru Leny Caler, iar vocea Corinei, se vrea un alter ego al cochetei Leny.

Întrepătrunderea dialogului dintre Leny și Mihail cu replicile Corinei și ale lui Ștefan Valeriu sporesc emoția piesei. Dacă Leny și Mihail se ceartă și sunt amuzanți, Ștefan Valeriu lansează întrebări grele, ale căror răspunsuri plutesc peste destinul iubirii celor doi.

De asemenea, secvențele muzicale, bine alese, aș spune, creează o atmosferă boemo-romantică, amintind de vremurile Bucureștiului interbelic sau intervin în visările lui Leny, pentru a-i spori tragismul.

“Mi-e atât de dor să fiu fericit..”  “Mi-e atât de dor să fiu fericită..”

Rodica Mandache si Marius Manole in Marea iubire a lui SebastianDe la discuții despre teatru, viața actorilor, modalitatea în care textul unei piese este incorporat de actor în propriul lui eu, de la cochetării femeiești, priviri intense, scene de gelozie, piesa se îndreaptă crescendo spre un final tragic. Mihail Sebastian moare lovit de un camion în 1945, iar Leny, “care s-a încăpățânat să trăiască” e singura martoră a iubirii lor trecute.

Momentele în care vocea caldă și asprită de vârstă a Rodicăi Mandache ne povestește cu un nod în gât despre Sebastian mort, plutind sub mormane de flori, într-o zi de mai, sunt într-adevăr emotionante.

 

Rodica Mandache - Marea iubire a lui Sebastian foto Elena SimionZice la un moment dat Leny Caler, că a observat că atunci când ea se emoționează pe scenă și publicul se emoționează, avertizându-ne parcă pentru momentul în care Rodica Mandache se emoționează și emoția ei ajunge până la spectatori. Într-un singur cuvânt, Marea iubire a lui Sebastian  e o piesă sensibilă, care te emoționează. Are un lirism profund, bine conturat de gesturile, privirile și vocile lui Marius Manole și Rodica Mandache.

Și apoi din intuneric, răsună puternic vocea lui István Téglás , și apoi muzica izbucnește din surdină, iar piesa se sfârșeste, lăsându-ne să-l visăm pe Mihai.” (Raluca Dan, Bulletin Dada)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.