Jurnal de bord: Untold 2017 – povestea magică continuă

Un întreg an gândit și organizat în jurul Untold, cel mai mare festival de muzică din România. Cam așa, am putea să ne descriem experiența pre-Untold. Pe cea post-Untold însă, o veți afla în rândurile ce urmează.

Cluj Napoca vuiește, trăiește și respiră povestea celui de-a 3-lea capitol al poveștii UNTOLD. Organizatorii, dar și istoria celor 2 ani de festival ne promit patru zile (3-6 august) nu doar de muzică, frumos și distracție, ci de incursiuni într-o lume magică, departe de orice altă experineță pe care ați putea-o trăi într-un context asemănător.

La datorie ca întotdeauna, am băgăjit cu drag multă energie și emoție și am luat drumul lung spre Cluj-Napoca unde soarele promitea să nu prea mai apună pentru patru zile întregi. Adio vise! Lăsăm somnul de frumusețe pe altă dată!

Ajungem la destinație. Ca în fiecare an, nici că se putea să nu vezi ce se pregătește și unde se pregătește. Indicatoarele UNTOLD, teasere în toată regula, au inundat orașul. Să fi fost 6 dimineața când ultimele detalii erau puse la punct la scena Alchemy de lângă Sala Polivalentă.

Încă adormiți de pe drum promitem să acordăm mai multă atenție acestor detalii după un binemeritat somn. Cam unicul lipsit de griji pe care aveam să îl mai experimentăm în următoarele zile.

Câteva ore mai târziu purcedem la drum. Ne luăm în primire brățările de presă și pornim plini de avânt către festival. Încă nu este ploaie de oameni, deci avem timp berechet să facem poze scenelor înainte să fie luate cu asalt de către artiștii veniți din cele patru colțuri ale lumii.

Se simte iz de festival de cum pui piciorul în perimetrul bine deliminat al Untold-ului. E imposibil să nu te vezi trecând porta spre un tărâm magic, plin de energie și vibrație. Un oraș clădit în cadrul unui alt oraș. Cam acesta este sentimentul.

Cu fiecare minut care trece însă, totul se animă. Festivalierii îsi intră în drepturi, scenele se văd luate în stăpânire de artiști, iar noi … noi inspirăm adânc – o să fie un festival magnific, 4 zile de magice pură!

Totul debutează cu un foc de artificii, iar festivalierilor li se urează bun venit în Universul UNTOLD 2017 – A Real Life Fantasy.

MainStage-ul sau Dragon’s Nest este dominat în prima zi de MØ, Redfoo,Charli XCX, Dannic, Dillon Francis, Axwell &Ingrosso, Hardwell și GTA, în timp ce Sven Vath, Dubfire, Borgore, Black Sun Empire și Black Coffee energizează publicul pe scenele din jur.

Este un du-te vino constant, festivalierii circulă parcă teleghidați de la o scenă la alta, însetați de a prinde și surprinde câti mai mulți artiști.

E un maraton în toată regula, iar cei ce zăbovesc prea mult într-un loc, pierd șansa de a trăi magia ce tocmai ia naștere pe o scenă afltă în colțul opus al tărâmului Untold. Mâncarea se servește la to go, pentru a nu pierde nicio secundă dintr-un capitol aflat în plină desfăsurare.

Parcă nici nu am simțit când am trecut dintr-o filă în alta, ziua secundă aducând cu ea artiști precum Ellie Goulding, Don Diablo, Dimitri Vegas & Like Mike, Lost Frequencies, Tujamo pe MainStage, dar și pe Dobrikan – DJ Radio DEEA, pe scena Ursus. Way to go!

Deja numărul festivalierilor începe să crească simțitor. Este vineri și ne pregătim de weekend, așa că locurile de relaxare și distracție, căsuțele cu băuturi și mâncare, dar mai ales scenele, se văd cu un public demn de invidia oricărui organizator de eveniment.

Cea de-a treia zi a însemnat probabil cea mai lungă zi de festival, singurul “vinovat” de acest fapt fiind nimeni altul decât Armin van Buuren. Setul olandezului s-a auzit de la orele 3:00 trecute fix, până dincolo de ora 8:00. Sublim!

Un întreg stadion și-a păstrat entuziasmul de la primele acorduri până la ultimele, Armin demonstrând încă o dată că rămâne fidel unui public ce il adoră cu adevărat.

Nu putem însă să trecem de penultima zi fără să nu îl menționăm pe Roger Sanchez, care a vrăjit publicul din fața scenei SummerHouse preț de un ceas și jumătate cu sound-uri clasic de pure, pe britanicii de la Hurts, sau pe Marshmello, Sunnery James & Ryan Marciano ori Sander van Doorn.

Parcă mult prea devreme ne-am văzut martori ai ultimei zi de festival. Deși obosiți, nu puteam renunța însă atât de ușor la povestea magică a UNTOLD-ului.

Golan, Alma, Example & DJ Wire, John Newman, Alan Walker, Afrojack, Martin Garrix și Steve Aoki, sunt doar câțiva dintre cei care ne-au îndulcit finalul de festival, ultimul numit reușind să tină captiv un public aflat în delir, chiar și sub un cer nervos care a cernut ceva ploaie zdravănă.

Ne-am încheiat experiența Untold cu o pereche de tenisi în minus, care au cedat, pe bună dreptate după patru zile de magie muzicală, dar cu un sentiment ce ne face să numărăm deja zilele până la ediția următoare.

UNTOLD 2017 a promis că ne va duce departe de realitatea, de multe ori plictisitoare si anostă, în care trăim și a reușit fără doar și poate nu doar acest lucru, ci și să ne smulgă promisiunea de a rămâne captivi unei povești care continuă în tăcere până la anul.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.