Romania urca pe locul 16 in ierarhia mondiala

Echipa de rugby a Romaniei
Romania - Emerging Ireland. Foto: frr.ro
Echipa de rugby a Romaniei
Romania – Emerging Ireland. Foto: frr.ro

Echipa de rugby a Romaniei a urcat pe locul al 16-lea in clasamentul IRB Nations Cup, publicat pe 23 iunie, cea mai inalta pozitie din ultimii sase ani.

Victoria cu 20 – 18 impotriva Rusiei din IRB Nations Cup (21 iunie) , combinata cu infrangerea suferita de Canada pe terenul Statelor Unite (35 – 38) in Pacific Nations Cup, a facut ca Stejarii sa-i inlocuiasca pe Artari in pozitia a 16-a.

Echipa de rugby a Romaniei nu mai detinuse aceasta pozitie din 8 martie 2008 si in 2011 ajunsesera chiar pe pozitia a 19-a.

Dar evolutia din ultimii doi ani (13 victorii, un egal si doar doua infrangeri – meciurile cu Argentinos Pumas, Emerging Italy si Emerging Ireland nu au contat pentru clasamentul IRB) a dus la o lenta ascensiune in clasamentul IRB Nations Cup, unde au fost depasite Rusia, Statele Unite si acum Canada.

Depasirea Canadei in clasamentul IRB poate avea un important efect psihologic, dat fiind faptul ca Romania face parte din aceeasi grupa – D – la Cupa Mondiala de anul viitor, iar cele doua echipe se intalnesc in meci direct pe 6 octombrie 2015 pe stadionul din Leicester.

De remarcat ca Japonia a urcat in premiera pe locul 10 in clasamentul IRB Nations Cup, dupa 10 victorii consecutive.

Italia este pe locul 14, dupa noua infrangeri consecutive, cu Georgia foarte aproape pe locul 15.

Victoria cu 13 – 6 a Uruguayului asupra Rusiei la IRB Nations Cup a dus la o rocada intre cele doua tari in pozitiile 19 – 20, cu doar cateva luni inaintea probabilei duble manse de baraj pentru cel de-al 20-lea loc calificativ la Cupa Mondiala de anul viitor.

Sursa: frr.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.