Gimnastică artistică: China, campioană mondială la masculin, cu o zecime în fața Japoniei

china Proba masculină pe echipe din cadrul Campionatelor Mondiale de gimnastică artistică de la Nanning (China) s-a încheiat marți cu victoria gazdelor, China intrând pentru a 11-a oară în posesia titlului în acest concurs, la o singură zecime față de Japonia, cu o notă imensă (15,966, exact cât era nevoie) obținută chiar în ultimul exercițiu, la bară fixă, în timp ce medaliile de bronz au revenit echipei SUA.

Sportivii japonezi au dominat clar primele patru aparate, lupta intețindu-se la paralele, unde China s-a apropiat, deși o contestație a niponilor a fost admisă, acordându-li-se 3 zecimi în plus, pentru ca la bară fixă situația să se răstoarne total, cu ajutorul unui arbitraj cel puțin binevoitor. Scorul final între cele două mari puteri ale gimnasticii masculine a fost de 273,379 puncte (China) față 273,269 (Japonia), diferență de numai o zecime după nu mai puțin de 36 de note acordate în finala pe echipe gimnaștilor celor două țări.

Medalia de bronz a revenit, de asemenea la mare luptă, echipei SUA, care a depășit Marea Britanie cu doar 1,2 puncte.

Iată clasamentul final al probei masculine pe echipe: 1. China (Cheng Ran, Deng Shudi, Lin Chaopan, Liu Yang, You Hao, Zhang Chenglong) — 273,369 puncte; 2. Japonia (Kohei Kameyama, Ryohei Kato, Shogo Nonomura, Kenzo Shirai, Yusuke Tanaka, Kohei Uchimura) — 273,269 p; 3. SUA (Jacob Dalton, Danell Leyva, Samuel Mikulak, Alexander Naddour, John Orozco Donnell Whittenburg) — 270,369 p; 4. Marea Britanie — 269,170 p; 5. Rusia — 266,503 p; 6. Brazilia — 263,562 p; 7. Elveția — 257,293 p; 8. Germania — 256,170 p.

Echipa României nu a fost prezentă în finală, situându-se doar pe locul 12 în preliminarii, dar s-a calificat în concursul pe echipe de la Mondialele de anul viitor, de la Birmingham, decisiv pentru câștigarea dreptului de a ajunge la JO din 2016 de la Rio de Janeiro.

La Birmingham vor concura 24 de echipe (cele clasate astfel la Nanning), dintre care primele 8 se califică direct pentru Rio, iar următoarele 4 vor fi desemnate în urma unui turneu ulterior de calificare.

Campionatele Mondiale de gimnastică artistică de la Nanning continuă miercuri, cu concursul feminin pe echipe, în finală fiind prezentă și România, alături de SUA, China, Rusia, Marea Britanie, Italia, Japonia și Australia, competiția (transmisă în direct de la ora 14,00 la TVR) începând de la punctaj zero.

AGERPRES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.