Gala filmului de autor între 7 și 13 octombrie la Iasi

Cele mai premiate producții internaționale de film rulează la

ARTHOUSE

 

gala-filmelorTimp de o săptămână, între 7 și 13 octombrie, ești invitat la cea mai importantă gală a filmelor bune. În fiecare zi poți trăi emoțiile celor mai inedite scenarii și te poți amuza sau chiar râde în hohote la cele mai savuroase comedii

 

ARTHOUSE SALA 1
Luni  7 octombrie17.00 – VANATOAREA
Marti  8 octombrie17.30 – INCENDII
20.00 – CINE ZICE, ALA ESTE
Miercuri  9 octombrie17.30 – PIELEA IN CARE TRAIESC
20.00 – STARBUCKJoi  10 octombrie17.30 – STRAINA
20.00 – CU PAPA LA PSIHIATRU

Vineri  11 octombrie17.00 – MOTOARE SFINTE

Sambata  12 octombrie17.30 – MINCIUNI ADEVARATE
20.00 – VANATOAREA

Duminica  13 octombrie17.30 – IN CEATA
20.00 – INCENDII

ARTHOUSE SALA 2
Luni  7 octombrie

17.00 – STRAINA

Marti  8 octombrie

17.30 – CINE ZICE, ALA ESTE
20.00 – INCENDII

Miercuri  9 octombrie

17.30 – STARBUCK
20.00 – PIELEA IN CARE TRAIESC

Joi  10 octombrie

17.30 – CU PAPA LA PSIHIATRU
20.00 – STRAINA

Vineri  11 octombrie

17.00 – PIELEA IN CARE TRAIESC

Sambata  12 octombrie

17.30 – VANATOAREA
20.00 – MINCIUNI ADEVARATE

Duminica  13 octombrie

17.30 – INCENDII
20.00 – IN CEATA

VÂNĂTOAREA se petrece într-un orăşel de provincie. Lucas, de 40 de ani, încearcă să-şi pună viaţa în ordine după un divorţ dureros: are o prietenă nouă, un job nou şi ţine legătura cu Marcus, fiul lui adolescent. Însă lucrurile scapă din nou de sub control. O vorbă întâmplătoare, o mică minciună care se răspândeşte ca un virus, semănând groază şi neîncredere, până la o isterie colectivă în care Lucas luptă de unul singur pentru viaţa şi demnitatea lui.

 ÎN CEAȚĂ 1942. URSS. Granița de vest aflată sub ocupație germană. Un bărbat rus acuzat pe nedrept de colaboraționism cu armata germană. Cum să faci o alegere morală în circumstanțe în care morala nu mai există? În timpul celui de-al doilea Război Mondial, nimeni nu este inocent?

 STRĂINA Umilită şi revoltată de comportamentul violent al soţului ei, Umay, o turcoaică în vârstă de 25 de ani, fuge, împreună cu fiul ei de patru ani  din Turcia în Germania, la Berlin, unde trăieşte întreaga sa familie. Deşi o primesc cu căldură, părinţii femeii o sfătuiesc să nu-şi părăsească soţul, pentru că s-ar dezonora şi ar aduce oprobiul comunităţii asupra tuturor. Deşi oscilează între afecţiunea pentru fiica lor şi respectarea străvechiului cod al onoarei, mama şi tatăl lui Umay îi cer să se sacrifice spre binele fiului. Crescută în Germania, unde a prins gustul libertăţii, ea refuză însă să se întoarcă, se refugiază într-un adăpost pentru femei victime ale violenţei conjugale, îşi ia o slujbă la un restaurant şi se pregăteşte să-şi reia studiile. Când este regăsită de fratele ei cel mai mare, un ins la fel de violent şi de înapoiat ca soţul ei, Umay este pedepsită după străvechile legi, ca o femeie dezonorată

MOTOARE SFINTE Din zori până la căderea nopţii, câteva ore din viaţa domnului Oscar, un personaj ciudat, care călătoreşte de la o viaţă spre altă viaţă. Este pe rând bancher, criminal, cerşetor, creatură monstruoasă, tată… Domnul Oscar pare să interpreteze roluri, roluri în care plonjează cu toată fiinţa sa. Dar unde sunt aparatele de filmat? Este singur, însoţit doar de Celine, o stilată doamnă blondă, şoferiţa limuzinei sale luxoase, care îi poarta prin Paris şi prin împrejurimi. Un ucigaş conştiincios, care trece de la o ţintă la alta. În căutarea frumuseţii gestului. A motorului acţiunii. A femeilor şi fantomelor din vieţile sale anterioare. Dar unde este casa şi familia lui, când se odihneşte?

PIELEA ÎN CARE TRĂIESC  De când soţia i-a murit în incendiul care a urmat unui accident, doctorul Robert Ledgard (Antonio Banderas), un eminent specialist în chirurgie plastică, s-a ocupat de crearea unui nou tip de piele, artificială, rezistentă la arsuri, cu care şi-ar fi putut salva soţia. După doisprezece ani, el reuşeşte să creeze o piele care funcţionează ca un scut împotriva tuturor agenţilor externi. În continuarea anilor de studiu și de experimente, Robert mai are nevoie de trei lucruri: să fie lipsit de scrupule, să aibă un complice şi un cobai. Scrupulele n-au fost niciodată o problemă. Iar Marilia (Marisa Paredes), femeia care a avut grijă de el de când s-a născut, este complicele perfect. Cât despre cobaiul uman…

HABEMUS PAPAM  După moartea Papei, Conclavul se reuneşte pentru a alege succesorul. Mai multe runde de vot sunt necesare înainte de a se ridica fumul alb. În cele din urmă, un cardinal este ales! Credincioşii adunaţi în Place Saint-Pierre aşteaptă însă în zadar apariţia în balcon a noului pontif. Noul Papă, proaspăt-ales, pare să nu poată duce greutatea noii responsabilităţi. Anxietate? Depresie? Frica de a nu se ridica la înălţimea sarcinilor care îl aşteaptă? Întreaga lume este afectată de incertitudine, în timp ce la Vatican se caută soluţii pentru a depăşi criza… Consilierii papali nu îl pot convinge că el este omul potrivit si în cele din urmă apelează la un psihanalist celebru, dar ateu.

STARBUCK La 42 de ani, David îşi trăieşte viaţa ca un adolescent iresponsabil. Trece prin probleme cu efort minim şi întreţine o relaţie complicată cu Valerie, o tânără poliţistă. Tocmai când ea îi spune că a rămas însărcinată, trecutul lui David iese la suprafaţă: cu două decenii în urmă a început să-şi vândă sperma unei clinici de fertilizare, iar acum descoperă că este tatăl a 533 de copii, dintre care 142 au intentat proces pentru a descoperi identitatea tatălui lor, cunoscut în fişele clinicii sub pseudonimul Starbuck. Ce va face David?

MINCIUNI ADEVĂRATE Într-o dimineaţă de primăvară, Emilie primeşte o scrisoare de dragoste anonimă, frumoasă şi inspirată. O aruncă la coşul de gunoi, dar peste puțin timp o ia înapoi. Își dă seama că asta poate fi calea de a o “trezi la viaţă” pe mama ei, singură şi tristă după ce fusese părăsită de soţ. Fară să ezite prea mult, retrimite scrisoarea mamei sale.  Emilie nu ştie însă că autorul ei este Jean, timidul său angajat.  Nici nu se gândeşte că gestul ei va crea o serie de încurcături şi neînţelegeri, de care curând vor fi copleşiți toți.

INCENDII In timp ce notarul Lebel, asistat de gemenii Jeanne Simon si Marwan, citeste testamentul mamei lor Nawal, acestia sunt uimiti sa vada ca este vorba despre doua scrisori: una pentru tatal lor, despre care se credea ca e mort, şi alta pentru fratele lor de a carui existenta au aflat abia atunci. In tot acest mister, care invaluie mostenirea lasata de mama lor, Jeanne gaseste explicatia tacerii in care se retrasese Nawal in ultimele saptamani din viata. Jeanne e hotarata sa plece imediat in Orientul Mijlociu pentru a cerceta cat mai amanuntit trecutul familiei despre care realizeaza ca nu stie aproape nimic. Cu ajutorul lui Lebel, gemenii refac povestea femeii care i-a adus in aceasta lume, descoperind o soarta tragica, marcata pentru totdeauna de razboi si ura dar, in acelasi timp, si o femeie cu un curaj exceptional

 CINE ZICE, ĂLA ESTE! Tommaso este cel mai tânăr membru al unei familii numeroase, care produce paste făinoase. Clanul s-a adunat pentru a sărbători predarea conducerii fabricii lui Antonio, fratele mai mare. Tommaso s-a hotărât să profite de prezenţa tuturor pentru a-i anunţa că este homosexual. Antonio îl întrerupe ca să facă o confesuine – este homosexual. În culmea furiei, Vincenzo îl dă afară din casă pe Antonio, primul său născut şi succesorul lui la fabrica de paste. Şi astfel, conducerea fabricii cade pe umerii lui Tommaso, care avea cu totul alte planuri, îi era dor de iubitul său si de viaţa lor la Roma, însă cum ar putea mărturisi familiei şi partea lui de adevăr, fără să îi pună tatălui său viaţa în pericol?

Evenimentul GALA FILMULUI DE AUTOR este organizat de Asociația Culturală CINEMASCOP cu sprijinul CNC, în parteneriat cu EUROPA FM și în colaborare cu VOODOO FILM, INDEPENDENȚA FILM, ASOCIAȚIA CULTURALĂ MACONDO.

CINEMASCOP își propune să facă proiecții la nivel national cu filme de bună calitate, premiate în prestigioase festivaluri internationale.

Proiectele inițiate de CINEMASCOP se adresează cu precădere publicului din orașele care nu mai au cinematografe, dorindu-și să lărgească numărul iubitorilor de film de calitate din România.

Caravanele cinematografice au pornit în urmă cu cinci ani cu „4 luni, 3 saptamini si doua zile”. Au urmat ZILELE FILMULUI ROMÂNESC  în care au fost incluse producțiile de film românesc cu premii internaționale. Alternativ cu cele trei ediții ale ZFR, a avut loc și lansarea la nivel național a filmului „Dupa dealuri”.

Cele trei caravane cinematografice organizate de VOODOO FILMS sunt urmate în această toamnă de GALA A FILMULUI DE AUTOR care unește zece dintre cele mai premiate filme internationale.

 AFLĂ MAI MULTE DESPRE GALA FILMULUI DE AUTOR ACCESÂND SITE-UL

www.cinemascop.eu

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.