Caravana #FREEDOMTOUR a pornit la drum

lupta impotriva traficului de persoaneOrganizatia eLiberare, impreuna cu partenerii sai, Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane (ANITP), Bancpost, Avis si organizatiile ADPARE si MATTOO au dat startul caravanei #FREEDOMTOUR.

Caravana #FREEDOMTOUR va calatori in 16 orase din Romania, cumuland 896 ore de calatorie – o ora pentru fiecare victima a traficului de persoane identificata in anul 2013 in Romania, pentru a duce mai departe mesajul de prevenire si constientizare asupra pericolului traficului de persoane – sclavia erei moderne. Turul va incepe la data de 11 septembrie si se va incheia sambata, 18 octombrie 2014, cu prilejul Zilei Europene de Lupta impotriva Traficului de Persoane, la stafeta organizata de Bancpost, Run4Freedom.

La evenimentul de lansare au participat reprezentanti ai partenerilor implicati in campanie, ai Ambasadei Statelor Unite la Bucuresti, reprezentanti ai societatii civile si mass media.

Prezent la eveniment, Insarcinatul cu Afaceri a.i. al S.U.A., domnul Dean THOMPSON a aratat ca acest proiect este un exemplu excelent in care autoritatile, mediul de afaceri si societatea civila actioneaza impreuna pentru a sprijini o cauza importanta. „Toti suntem responsabili sa gasim modalitati de a sprijini victimele si de a ne opune celor care le exploateaza”, a spus Dean THOMPSON.

Directorul adjunct al Agentiei Nationale Impotriva Traficului de Persoane, domnul Comisar Sef de politie Marius Catalin DRAGOTA a declarat: „Ne bucuram sa fim astazi alaturi de partenerii nostri pentru a marca inceputul de drum al caravanei numite simbolic #FREEDOMTOUR, care va duce in tara, prin vocea tinerilor voluntari, mesaje directe de prevenire. Ne dorim ca traficul de persoane sa nu mai faca victime in randul tinerilor, iar  ANITP va incerca sa gaseasca cele mai inovatoare solutii de a informa si preveni asupra riscurilor existente”.

Anthony C. HASSIOTIS, presedinte executiv si CEO Bancpost, a declarat: „Sprijinul acordat de Bancpost in lupta impotriva traficului de persoane este modul nostru de a spune ca odata ce stim, alegem sa nu ignoram, ci mai degraba sa facem ceva in privinta asta. Implicarea noastra in lupta impotriva traficului de persoane este ceva ce nu are un sfarsit si merge dincolo de noi sau de persoanele implicate. Telul final? Sa protejam si sa salvam de la suferinta macar o persoana. Ganditi-va la asta! Merita?

Motivul care a stat la baza proiectului demarat de asociatia eLiberare este necesitatea implicarii societatii civile. Organizatia doreste sa creeze un precedent pozitiv prin care sa inspire oamenii la actiune in propriile comunitati. Romania se bucura de sprijinul autoritatilor in lupta impotriva traficului de persoane, insa reprezentantii societatii civile recunosc nevoia unei miscari sociale impotriva sclaviei moderne. #FREEDOMTOUR doreste sa faciliteze acest lucru pe plan national prin activitatile demarate in cadrul proiectului.
Mai multe detalii despre traficul de persoane, prevenire si #FREEDOMTOUR puteti afla aici:
www.thefreedomtour.ro si www.eliberare.com.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.