Fotbal: Rusescu a marcat 10 goluri în grupele Europa League, Steaua a primit 47

ruse Reușita din finalul meciului pierdut joi cu Dinamo Kiev (1-3) a fost a 10-a pentru fotbalistul român Raul Rusescu în grupele Europa League, în timp ce echipa sa, Steaua București, a ajuns la 47 de goluri primite în grupele acestei competiții, fiind pe locul doi în această ierarhie, notează site-ul UEFA.

În meciurile de joi, doi jucători au ajuns la 10 goluri marcate în grupele Europa League. Primul este Raul Rusescu, atacantul Stelei. Al doilea este spaniolul Jonatan Soriano, atacantul echipei austriece Red Bull Salzburg, autor al golului victoriei în partida din deplasare cu Astra Giurgiu (2-1). Soriano este golgheterul ediției trecute a competiției. Până în acest moment, 13 jucători au marcat cel puțin 10 goluri în Europa League. Rusescu și Soriano sunt foarte departe de golgheterul all-time al Europa League, columbianul Radamel Falcao, care a punctat de 30 de ori în a doua competiție europeană intercluburi, pe care a câștigat-o cu FC Porto și Atletico Madrid.

Rezultatul de la Kiev a făcut ca Steaua să fie pe locul doi în clasamentul echipelor cu cele mai multe goluri primite în Europa League: 47. Pe locul întâi este formația austriacă Rapid Viena, cu 50 de goluri.

Steaua rămâne, alături de ȚSKA Sofia, deținătoarea recordului de meciuri consecutive fără victorie în grupele Europa League: 9. Recordul a fost stabilit de formația bucureșteană la primele ei participări în faza grupelor (sezoanele 2009-2010 și 2010-2011).

AGERPRES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.