Fotbal: Oleg Protasov, noul antrenor al Astrei Giurgiu

oleg Ucraineanul Oleg Protasov este de vineri noul antrenor al echipei de fotbal Astra Giurgiu, care a renunțat la serviciile lui Daniel Isăilă, anunță site-ul clubului.

Protasov a semnat un contract valabil până în vara anului viitor, cu opțiune de prelungire încă un sezon. Fostul mare atacant al naționalei URSS are 50 de ani și a antrenat-o pe Steaua București în prima jumătate a sezonului 2005-2006, devenind foarte popular în rândul suporterilor din Ghencea.

Fost jucător la Dnepr Dnepropetrovsk, Dinamo Kiev, Olympiakos Pireu sau Gamba Osaka (Japonia), el a pregătit numeroase formații, printre care Olympiakos, AEL Limassol, Dnepr, Kuban Krasnodar sau Dinamo Minsk.

“Astra e o echipă foarte bună, foarte frumoasă, putem face lucruri frumoase în viitor. Sunt bucuros că echipa și conducătorii au pus o barieră foarte sus. Cred că Astra poate fi un pic mai sus, are această forță. Sper ca băieții să înțeleagă asta și să ducem Astra cât mai sus.

M-am decis să vin la Astra în doar câteva ore. Cred că fotbalul românesc își revine încet-încet, chiar dacă există și aici probleme financiare, la fel cum sunt în toată Europa. Nivelul fotbalului românesc este destul de bun, din când în când mai apar jucători care pleacă în campionatele străine.

Faptul că în momentul de față sunt mai multe echipe care se luptă la titlu nu face decât ca fotbalul să fie mai frumos”, a declarat Protasov, citat de digisport.ro.

Astra ocupă locul 4 în Liga I, la 6 puncte de liderul Steaua, și a fost eliminată din Cupa României, competiție pe care a câștigat-o în sezonul trecut. Echipa a pierdut primele două meciuri disputate în Grupa D a Europa League.

Președintele Astrei, Dinu Gheorghe, a afirmat că obiectivul echipei rămâne cel stabilit înainte de începerea campionatului, clasarea pe una din primele două poziții, relatează digisport.ro.

AGERPRES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.