Forbes destainuie lista celor mai bine platiti DJ din lume

Calvin Harris flyer on a buillding,,Acest gen de muzica a devenit o forta pentru care poti fi recunoscut” a afirmat Forbes, facand totodata intoducereadezvaluirii listei celor mai mari incasari din lumea muzicii dance, ,,The Electronic Cash Kings”.

Avand o lunga istorie in procesarea numerelor, revista de business din Statele Unite nu poate ignora uimitoarea putere de castig a celor mai cunoscuti DJ din lume. ,,Estimarile noastre anuale de venit includ veniturile provenite din spectacole live, adeziuni, vanzari de aparatura, vanzarile muzicii inregistrate, asocieri in afaceri externe si, in cazul DJ Pauly D, televizor.” 

In acest an, lista s-a extins de la 10 nume la 12 si prezinta un nou lider al topului castigurilor, nmeni altul decat centrul universului pop, Calvin Harris. Noul sau statut a fost evidentiat recent de catre Forbes in cadrul topului celor mai bogate ,,celebritati” sub varsta de 30 ani, care il pune pe Harris langa nume gigantice precum Lady Gaga, Justin Bieber si Taylor Swift. Decizia sa de a abandona show-urile live si de a se focaliza doar pe DJing a fost cu siguranta una inteleapta.

Acest fapt il pune pe liderul de anul recut, Tiesto, in pozitia de “runner-up” pentru Forbes, urmat de David Guetta si Swedish House Mafia (a carui ultim turneu a reprezentat un succes financiar ) si Deadmau5, care a facut o tranzactie profitabila cu Wynn/Encore in Las Vegas pentru a se alatura distributiei MGM Grand’s Hakkasan.  Seful lui Mad Decent, Diplo, a fost surpins a se regasi pe pozitia 12, impartita cu Pauly D, unde Skrillex si Kaskade sunt situati la fel conform calculelor Forbes.

In 2012, omul din spatele lui Deadmau5, Joel Zimmerman a declarat pentru Reuters faptul ca listei Forbes nu ar trebui sa i se acorde incredere.  ,,Daca as face 11 milioane de dolari, credeti ca as mai sta aici acum? In niciun caz!” a afirmat acesta. ,,Puneti toata industria intr-un singur articol scris de un individ care nu are acces la niciunul din conturile noastre.”.

,,Regii banilor din muzica electronica” in 2013:

12. DJ Pauly D and Diplo – $13 milioane dolari
11. Steve Aoki – $14 milioane dolari
9 & 10. Skrillex and Kaskade – $16 milioane dolari
8. Armin van Buuren – $17 milioane dolari
7. Afrojack – $18 milioane dolari
6. Avicii – $20 milioane dolari
5. Deadmau5 – $21 milioane dolari
4. Swedish House Mafia – $25 milioane dolari
3. David Guetta – $30 milioane dolari
2. Tiësto – $32 milioane dolari
1. Calvin Harris – $46 milioane dolari

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.