Facebook va testa integrarea in News Feed a unor clipuri video publicitare

Facebook va integra incepand din iulie clipuri video publicitare in News Feed (fluxul de stiri), in incercarea de a obtine venituri consistente si de a atrage bugete de la mari companii care cheltuiesc mult pentru a fi prezente pe TV.

Reteaua sociala a ales sa testeze aceasta noua functie pe un numar limitat de utilizatori si la inceput clipul publicitar va porni automat, insa fara sunet, scrie Financial Times.
facebook

Multe companii mari din SUA cheltuiesc bugete imense pentru spot-uri pe TV, iar Facebook vrea sa atraga de la ele bugete si pentru spot-uri video ce vor aparea pe fluxul de stiri al user-ilor, insa in anumite conditii.

Din iulie se vor face teste, ideea fiind ca primul clip publicitar va porni automat in news feed, insa fara sunet, iar durata maxima a clipului va fi de 15 secunde. Marea intrebare este daca aceasta functie prin care Facebook isi poate creste substantial veniturile, nu va fi considerata prea deranjanta de useri. Daca utilizatorul vrea sa vada clipul intreg, poate porni si sunetul.

Un analist citat de FT spune ca functia de Autoplay ar putea sa ii deranjeze pe useri, insa exact de aceea Facebook face mai intai teste limitate, astfel incat sa nu lanseze pe plan mondial o functie care i-ar putea enerva pe fanii retelei.

Intre companiile care vor lua parte la teste se numara giganti precum Unilever, Nestle, Ford, Diageo, American Express si Coca Cola.

Facebook a avut venituri de 1,46 miliarde dolari in primul trimestru, iar daca noua functie va avea succes estimarile arata ca veniturile ar creste cu 1,5 milioane dolari pe zi la inceput si chiar cu 4 milioane dolari/zi spre final de an.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.