Eveniment inedit în lumea iubitorilor de sport din Europa

Asociația Sportivă Sana Sport, înparteneriat cu Direcția Județeană de Sport șiTineret Constanța și Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral organizează, duminică 13 aprilie 2013, la ora 11.00, un eveniment unic în lumea iubitorilor de sport din Europa,și anume Maratonul Nisipului.

Competițiasportivă se adreseazăatâtalergătoriloramatori, câtșisportivilor de performanțăcare au posibilitatea de a optapentrumaimulte curse, precum: proba de maraton individual pedistanța de 42,195 km (4 bucle), proba de semi-maraton individual pe distanța de 21 km (2 bucle), proba de maraton ștafetă pe distanța de 4 x 10,55 km (1 buclă), cursa individuală pe distanța de 10 km (1 buclă) și cursa populară pe distanța de 5 km (1/2 bucle). Startul va fi dat din stațiunea Mamaia, din dreptul plajei Radio atletism-1387222161Vacanța până la punctul intermediar de întoarcere (5 km) și înapoi la start, traseu care reprezintă o buclă de 10 km. Evenimentul de la malul mării conține și o cursă populară de 5 km, care se va desfășura sâmbătă, 12 aprilie 2014, începând cu ora 11.00. Persoanele interesate încă se pot înscrie online pe site-ulwww.maratonulnisipului.ro.
“Este un lucruminunat că am reușit să organizăm, în sfârșit, acest manifest sportiv inedit în Europa. Nu a mai fost organizată nicăieri pe continent o competiție de maraton sau semi-maraton care să se desfășoare integral pe nisip. Acest demers al nostru nu se adresează numai profesioniștilor, ci și iubitorilor de sport care pot veni alături de noi și potparticipa gratuit la cursa populară de 5 km. Le mulțumesc în mod deosebit tuturor membrilor Asociației pentru sprijinul acordat și partenerilor acestui proiect care va deveni o tradiție la malul mării”, declarăpreședinteleAsociației Sportive SanaSport din Constanța, Daniel Antonaru.

Asociaţia Sportivă SanaSport este o organizaţie non-guvernamentală, înfiinţată în 2013, care are ca obiective majore promovarea importanței sportului pentru societate și îmbunătățirea condiției fizice și a stării de sănătate în rândul locuitorilor din municipiul Constanța. SanaSport organizează în fiecare duminică, începând cu ora 9.00, alergări de anduranță pe nisip, punctul de întâlnire fiind parcarea de la Aqua Magic din stațiunea Mamaia. Până în prezent peste 150 de iubitori ai sportului au răspuns invitației membrilor SanaSport și au rezonat cu motto-ul Ascoației:“încetează să mai fabrici scuze, aleargă pur și simplu!”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.