Dust & Grooves sau “Dragostea pentru vinil”

Joe BussardTi-ai imaginat vreodata cum te-ai simti intr-o camera plina numai si numai de viniluri? “It would be like in heaven!” 🙂 Exista colectionari de placi pentru care acest vis a devenit realitate, iar povestile lor impresionante au fost “colectate” si se regasesc intr-o carte pe care cu siguranta o vei iubi.

In 2008, fotograful Eilon Paz a parasit Israel pentru a-si incerca norocul in SUA, New York. “Am ales cel mai prost moment pentru a-mi incerca norocul. Era inceputul recesiunii si nu existau locuri de munca, asa ca singurul lucru pe care il faceam era sa-mi petrec timpul intr-un magazin de viniluri” a spus el.

In tot acest acest timp petrecut in jurul discurilor, lui Paz i-a venit ideea de a face un proiect pentru cei care le colecteaza. Dupa intalnirea cu mai multi colectionari din jurul orasului, Paz a inceput postarea de fotografii si povesti despre ei pe blog-ul sau. A inceput apoi sa calatoreasca, din Australia pana-n Cuba si din Argentina pana-n Ghana in cautarea de subiecte interesante si colectionari “de neuitat”. Ansamblul de portrete le-a transformat rapid intr-un site.

In vara anului 2012, Eilon a lansat o campanie Kickstarter in incercarea de a transforma proiectul intr-o carte, iar anul acesta Dust & Grooves s-a extins. Pe 19 aprilie a fost lansata “fizic” si contine eseuri fotografice si interviuri in profunzime cu peste 130 de colectionari de vinil.

In timp ce cartea ar putea fi de interes special pentru toti iubitorii de muzica (si mai ales pentru iubitorii de vinil), aproape orice colectionar va gasi ceva special in proiectul lui Paz. “Nu este vorba intr-adevar doar despre vinil. Vinilul este doar o platforma pentru a transmite mesajul ca muzica este un element important al vietii noastre“, a adaugat el.

Joe Bussard, in subsolul casei sale din Frederick, Maryland, cu unele dintre cele mai rare colectii 78’s
In Mampong, Ghana, Philip Osei Kojo asculta primul vinil dupa 30 de ani, iar emotia este evidenta. Pana de curand, “aparatul de redare” fusese stricat.
Alessandro Benedetti (stanga) din provincia Monsummano Terme (Italia) detine recordul pentru cea mai mare colectie de discuri de vinil colorate conform “Guinness World Record”. In poza de mai sus, alaturi de tatal sau.

 

Sursa

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.