Delahoya Festival 2013

Primul eveniment de acest gen a fost organizarea în 23 august 1997 a festivalului în aer liber „RAVE FAMILY OPEN AIR 1”.

Delahoya Festival 2013

Modelul evenimentului a fost manifestarea LOVE PARADE din Berlin. Unul din partenerii media ai evenimentului a fost Televiziunea Română, iar numărul de participanți a fost de peste 4.500 de fani.
5 septembrie 1998 – “RAVE FAMILY OPEN AIR 2” – pe Dealul Hoia
iulie 1999 “RAVE FAMILY OPEN AIR 3 (THE SOUND OF NATURE)” – Dealul Hoia
„RAVE FAMILY OPEN AIR – DELAHOYA 2000” – pe Dealul Hoia. A fost prima ediție în formatul de 3 zile.
În 2002, evenimentul a durat 4 zile și a avut un public de aproximativ 3.000 de persoane.
În ciuda vremii nefavorabile,„DELAHOYA 2003” a atras mai mult de 4.000 de fani, care au dansat până în zori.
Delahoya 2004 s-a bucurat de o vreme superbă, de 3 zile pline de evenimente (3 cluburi, o parada, 2 scene în aer liber). Miile de participanți s-au bucurat de muzica oferită de cei 28 artiști străini și romani invitați în cadrul festivalului.
În 2005, au fost 4 zile de festival, o expoziție, 3 party-uri în cluburi, o paradă, 2 scene în aer liber, peste 30 de artiști și mii de participanți.
Anul împlinirii a 10 ani de existență, 2006, a fost cel al unei mișcări majore în ceea ce privește locul principal de desfășurare a evenimentului, acesta fiind mutat pe Aeroportul Cluj-Napoca, organizarea la fața locului a festivalului, imaginea mediatică a acestuia și nu în ultimul rând calitatea superioară a publicului.
Ediția a 11-a, din 2007, s-a bucurat și de condiții meteorologice foarte bune și de un plus pe fiecare coordonata a festivalului.
Anul 12, 2008, a fost ultimul an în care s-a organizat festivalul pe Aeroportul Cluj-Napoca. A fost un an cu ghinion din punct de vedere meteorologic, ploaia deasa și puternica căzând în rafale între orele 00:30 și 3:00. Chiar și așa, o bună parte a celor ce erau deja prezenți la acea ora în fața scenei, au rămas și au dansat în ciuda ploii.
Văzând ca prognozele meteorologice nu sunt în concordanta cu realitatea din teren, cu părere de rău, organizatorii au hotărât organizarea următoarei ediții (cea cu numărul 13 – 2009) să aibă loc sub adăpostul cortului de spectacol. Astfel, odată cu schimbarea localizării, evenimentul a fost protejat de nelipsitele condiții meteorologice nefavorabile, desfășurându-se parțial în interiorul Polus Center și parțial în cortul de spectacol instalat în parcarea mall-ului.
Succesul edițiilor 2009 și 2010 atât din punct de vedere muzical, cât și ca show (beneficiind de numeroase efecte speciale), ca afluenta a publicului și a satisfacției partenerilor a confirmat justețea alegerii făcute.
Într-un an 2011 în care alte evenimente majore nu s-au mai organizat din lipsa de fonduri, ediția a 15-a a festivalului Delahoya s-a desfășurat tot în zona Polus Center, oferind publicului calitate organizatorica și artiști cu personalitate care au prestat în premiera în România.
Ediția din 2012 a festivalului Delahoya a prezentat o evoluție normală a festivalului desfășurat tot în Polus Center. Editia de anul acesta prezinta un line-up incendiar ce nu trebuie ratat.

Bilete in avans:  eventim.ro

sau in

Cluj: cafeneaua Toulouse (pta Unirii 12)
barul Shto (Memorandumului nr. 6)

Tg.-Mures: Zebra CD Center

Oradea: Uniuniea Studentilor Maghiari din Bihor, (Piata Unirii nr. 2-4)

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.