De Ziua Europei, pe 9 mai, vă invităm la o seară specială

JOIA de film, în care vor fi proiectate două filme: „Io sono Li” – film câștigător al premiului LUX – și „Revizuire” – film inclus în Festivalul One World Romania 2013.

Europe_flags– ora 18:30: Io sono Li / Shun Li and the Poet (dramă, Italia-Franța, 2011, regia: Andrea Segre, 92′) – câștigător al Premiului LUX în 2012

Shun Li lucra la o fabrică de textile de la periferia Romei, ca să-și poată aduce, legal, în Italia, băiețelul de opt ani. Este transferată pentru a lucra la un bar, undeva în laguna venețiană. Acolo îl întâlnește pe Bepi, un pescar din Fosta Iugoslavie, cunoscut sub numele de „Poetul”, cu care se împrietenește, în ciuda nemulțumirilor din partea comunității locale și a celei chineze. O poveste despre prietenia care trece dincolo de stereotipurile și prejudecățile față de “străini”.

– ora 20:30: Revizuire / Revision (documentar, Germania, 2012, regia: Philip Scheffner, 106′) – reluare One World Romania 2013

O investigație independentă la 20 de ani de la moartea, în nord-estul Germaniei, a doi bărbați romi, imigranți ilegali din România. În 1992, cei doi bărbați au fost descoperiți morți, într-o dimineață, într-un lan de porumb din apropierea graniței dintre Germania și Polonia. Ancheta care a urmat atunci este una minimal, motivația fiind că vânătorii locali i-au confundat cu niște mistreți.

Filmul a fost proiectat în cadrul ediției 2013 a Festivalului One World Romania, sub egida Anului European al Cetățenilor 2013.

JOIA de film continuă astfel colaborarea cu Festivalul One World Romania – festival de film documentar dedicat drepturilor omului, iar publicul poate viziona câteva dintre titlurile care au fost difuzate în ediția 2013 a festivalului.

INTRAREA ESTE LIBERĂ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.