Cum să citeşti eticheta sucurilor 100% naturale. Profructta – gusturi sănătoase româneşti

Un stil de viaţă sănătos este rezultatul alegerilor inteligente pe care le facem în fiecare zi şi în care alimentaţia echilibrată şi variată este aliatul curajos al funcţionării armonioase a organismului. Sucurile 100% naturale din fructe sunt sursă de vitamine şi minerale ce aduc energia necesară pentru a întâmpina orice provocare. Pentru a alege varianta sănătoasă de suc,  citirea informaţiei de pe etichetă este ritual indispensabil, se arată într-un comunicat de presă transmis de Agenția The Cover.

Prima întâlnire cu produsul: eticheta

Rolul etichetei depășește bariera esteticului și oferă informații necesare, suficiente şi uşor de citit şi înţeles pentru a alege un produs potrivit nevoilor consumatorului. Atenția la etichetă este un comportament esenţial pentru un stil de viaţă echilibrat. Producătorul a
re obligaţia de a menționa, conform legislaţiei în vigoare, toate detaliile care îl pot ajuta pe client să aleagă ce este cel mai potrivit pentru el. Printre acestea se numără lista tuturor ingredientelor şi cantitatea fiecăruia, proprietăţile compoziţiei, valorile nutriţionale – care indică şi consumul de referinţă – sau termenul de valabilitate. Pentru a avea o imagine de ansamblu asupra produsului, eticheta poate conţine detalii despre metodele de fabricaţie, informaţii despre originea şi provenienţa materiei prime şi instrucţiuni de utilizare şi depozitare. Lipsa de pe etichetă a oricărora dintre aceste aspecte ȋi oferă dreptul clientului de a cere mai multe informaţii de la producător sau de a refuza achiziţia produsului. În cazul în care compoziţia conţine ingrediente considerate alergene, care pot avea impact asupra celor care suferă de diferite afecţiuni sau se află într-o perioadă delicată a vieţii, precum sarcina, este obligatorie menţionarea acestora pe eticheta produselor.

Eticheta sucurilor 100% naturale – cum o citim?

Sucul 100% natural este obţinut 100% din fructe sau legume şi este importanetichete-deeat de reţinut că eticheta unui astfel de suc NU conţine în lista ingredientelor adaos de zahăr, conservanţi, coloranţi, apă sau aditivi alimentari (E-uri). Sucurile 100% naturale sunt identificate şi prin existenţa pe eticheta a simbolului NFC – „not from concentrate” – care indică faptul că nu sunt fabricate din concentrat.Aşadar, sucurile NFC conţin 100% suc, fără a fi recompuse dintr-un procent de concentrat la care să se adauge apă, aditiv alimentar pentru a asigura culoarea, ȋndulcitor şi conservant cum ar fi vitamina C. Deși în declaraţia nutriţională cantitatea de zahăr dintr-un suc natural poate să varieze, importantă este originea acestuia. Zahărul din sucurile naturale româneşti Profructta este un rezultat al fructozei conţinute de fructe şi nu un rezultat al adaosului de zahăr, precum siropul de porumb sau alţi ȋnlocuitori. Un suc 100% natural are întotdeauna culoarea şi aroma provenite din fructele sau legumele din care a fost obţinut, acesta păstrând gustul autentic mai acrişor sau mai dulce.

Drumul fructelor Profructta pentru a deveni suc sănătos

 Cu cât sucurile sunt mai puţin procesate, cu atât nutrienţii se păstrează în compoziţia acestora. Pentru a asigura păstrarea produselor pe o perioadă cât mai îndelungată, fără conservanţi sau alte substanţe care pot altera conţinutul produselor, atenţia la procesul şi etapele de fabricaţie este obligatorie. Astfel, Profructta colaborează cu producători locali, sucurile fiind obţinute din fructe de categoriile I şi a II-a, atent selecţionate, apoi spălate cu perii, tocate şi presate la rece pentru a-și păstra proprietățile binefăcătoare. Sucul rezultat este mai apoi filtrat, iar sedimentele sunt îndepărtate prin centrifugare, neutilizându-se metode chimice.b Ulterior, sucul este pasteurizat timp de câteva secunde la 82 de grade Celsius pentru a distruge flora patogenă şi a menţine proprietăţile fructelor cât mai intacte, ajutând la permiterea păstrării sucului pentru o perioadă mai lungă de timp. Ultima etapă este ambalarea antiseptică a produsului în sticle din sticlă reciclabilă şi impermeabilă din punct de vedere chimic sau în cutii de tip bag in box.

În fabrica Profructta de la Câmpulung Muscel, dotată cu tehnologie de ultimă generaţie, calitatea materiilor prime şi a produsului finit sunt recunoscute prin certificări ISO, ale căror pictograme se regăsesc pe eticheta sucurilor brandului românesc.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.