Horatio și Gruia lansează Ep-ul “Cradle In The Wind” la Viva Music Limited

VIVALTD035_Horatio_Gruia_Cradle_In_The_Wind_EP_ArtworkHoratio si Gruia lanseaza noua lor colaborare, EP-ul “Cradle In The Wind” la casa de discuri a lui Steve Lawler, Viva MUSiC Limited.

Materialul contine doua versiuni ale piesei titlu si inca doua productii originale si se bucura de apreciere din partea unor nume sonore precum Pete Tong, Nick Curly, Yousef, Santé, Steve Lawler, Stefano Noferini si multi altii. Piesele sunt disponibile in magazinele online incepand cu 4 august.

EP-ul “Cradle In The Wind” este rezultatul unei colaborari indelungate a celor doi producatori romani, Horatio si Gruia, care in decursul ultimelor luni au facut schimb de idei, prelucrandu-si constant creatiile, adaugand fragmente din propria viziune cu fiecare noua interpretare pana cand rezultatul final s-a cristalizat sub forma unei opere electronice remarcabile, incarcata cu influente traditionale, ritmuri hipnotizante si melodii captivante.

Piesa “Cradle In The Wind” atrage de la bun inceput atentia prin elementele in continua schimbare pe care le imbina, fie ca ne referim la tonurile acute, sunetul distinct al corzilor unui instrument oriental, sau corul solemn asezat peste groove-ul neintrerupt. Tema melodica principala introdusa in punctele cheie de un instrument percusiv ii atribuie piesei un caracter memorabil. Versiunea simplificata a melodiei renunta la instrumentul principal si se concentreaza strict asupra componentelor ritmice precum si asupra detaliilor muzicale sau influentelor traditionale.

In piesa “Caravan“, autorii se folosesc de elementele etnice intr-un mod diferit, imbinand melodii si tonuri lungi de fluier pentru a crea o ambianta sonora fascinanta cu puternice accente nomadice.

The Ritual” este o piesa usor de recunoscut datorita melodiei tensionate prezenta inca de la inceput. Vocea feminina introdusa alaturi de sunetele ambientale de Sitar formeaza treptat un cumul de energie care culmineaza in punctul in care ritmul revine si preia din nou controlul.

EP-ul “Cradle In The Wind” ofera o experienta muzicala bogata, cu radacini obscure de influenta traditionala, punand in evidenta melodii neobisnuite si memorabile totodata, totul sintetizat intr-o opera electronica desavarsita.

FEEDBACK SI SUSTINERE:

PETE TONG: “Lovin’Em!”, NICK CURLY: “Good EP, thx!”, YOUSEF: “The Ritual is the one!”, STEFANO NOFERINI: “Amazing work here, my fav is Caravan”, DETLEF: “Great EP! Supporting”, SANTÉ: “Dope Release”, ROBBIE AKBAL: “Cradle In The Wind is sick!”, SOMEONE ELSE: “Really nice EP”, ANEK: “Great Release”, DAVID MORENO (Ibiza Global): “Thanks! Total Support”, JOSE MARIA RAMON: “The Ritual is my favorite”, IGOR MARIJUAN (Ibiza Sonica): “Lovin’ it all. Will promote all release!”, STEVE LAWLER, DUBFIRE, AME, HUGO, NICOLE MOUDABER, FELIX DA HOUSE CAT si multi altii!

Horatio

Horatio, managerul label-ului Natural Rhythm, este un producator si DJ de muzica electronica roman inzestrat cu o ambitie iesita din comun si o pasiune profunda pentru muzica. Talentul sau l-a ajutat sa fie preluat rapid de celebra casa de discuri VIVa MUSiC. Dupa publicarea a doua materiale de mare succes (“Sing With Swing” si “Ramayana” – impreuna cu SINC) a urmarit sa atinga noi culmi continuand sa lanseze materiale la Carillon, Definition Records, Monique Musique, Inmotion Music, Sleep Is Commercial si Degree Records. In 2013 lanseaza una dintre piesele care ii vor schimba cariera, “How Much 909 Can You Take?”, la prestigiosul label german Desolat, condus de Loco Dice. Printre fani ai muzicii lui se numara nume precum Villalobos, Reboot, Heidi sau Richie Hawtin precum si DJ din intreaga lume care se bucura de maniera sa unica de a-si prezenta groove-urile impecabile si viziunea asupra muzicii electronice moderne.
http://www.facebook.com/horatioofficial
http://www.soundcloud.com/horatiotherealone
http://www.beatport.com/artist/horatio/107395

Gruia

Gruia este un producator si DJ din Bucuresti, a carui muzica este puternic influentata de cultura atat moderna cat si traditionala romaneasca si est-europeana. Inca din 2006, Gruia a lucrat constant in studiouri profesionale, cautand in permanenta sa isi imbunatateasca tehnica si sa isi cristalizeze propriul sound. Astazi il poti intalni in propriul studio din Bucuresti, definitivand ultimele detalii ale unor productii pentru case de discuri precum Viva Music sau Circus Recordings. Primul EP, “Phoenix”, lansat la Waldliebe Familien, a primit sustinere din partea unor nume ca Sasha, Steve Lawler, Marco Carola si multi altii, iar vinilul “Nature Calls” lansat la Degree Records a urcat pana pe locul 6 in topul vanzarilor. Totodata, noua colaborare cu Horatio, EP-ul “Cradle In The Wind”, lansat la Viva Music se bucura deja de reactii pozitive.
http://www.gruiamusic.com
http://www.facebook.com/gruiamusic

http://www.youtube.com/gruiamusic
http://www.beatport.com/artist/gruia/223082

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.