CM 2014: Uruguay – Anglia 2-1. Englezii, ca si eliminati de la Mundial

URU-ANG Echipa Uruguayului a învins selecționata Angliei cu scorul de 2-1 (1-0), joi, pe Arena Corinthians din Sao Paulo, în Grupa D a Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia (12 iunie – 13 iulie).

Echipa ”Celeste” s-a impus prin ”dubla” reușită de Luis Suarez (39, 85), golul de onoare al englezilor fiind marcat de Wayne Rooney (75). Uruguayul revine în cărți pentru calificarea în optimile de finală, în timp ce englezii mai au șanse minime de a trece de grupe.

Amenințate cu eliminarea, după eșecurile din prima rundă a grupelor, Anglia și Uruguay au abordat meciul cu multă atenție pe faza defensivă, dar în același timp au atacat de fiecare dată când au avut balonul.

Sud-americanii au creat primii pericol, dar Hart a respins cornerul executat cu efect de vedeta Luis Suarez, titularizat după ce a lipsit la meciul cu Costa Rica.

Englezii au replicat printr-o lovitură liberă executată de Rooney (10), de la 20 metri, milimetric pe lângă vinclu. Ocaziile au alternat la cele două porți și Rodriguez (15) a expediat un șut violent, razant cu transversala. Cavani a ieșit și el la rampă, după un corner, dar a trimis peste poartă (27).

Selecționata Albionului, care a dominat jocul în prima parte, a fost aproape de gol, dar Rooney a trimis mingea în bară, după centrarea lui Gerrard (31), din lovitură liberă. Cei care au deschis scorul au fost uruguayenii, prin Luis Suarez, atacantul lui Liverpool marcând cu capul din centrarea lui Cavani, la o contră periculoasă: 1-0 (30). Suarez a devenit al șaselea jucător din Premier League care marchează împotriva Angliei la Cupa Mondială, după irlandezul Kevin Sheedy, românii Dan Petrescu, Viorel Moldovan, suedezul Niclas Alexandersson și americanul Clint Dempsey. Englezii nu au câștigat niciunul din acest meciuri.

Imediat după gol, englezii au avut posibilitatea egalării, ca și în meciul cu Italia, dar șutul la colțul scurt al lui Sturridge a fost respins de Muslera în corner (41).

La reluare, Suarez a încercat din nou să îl surprindă pe Hart din corner, dar portarul lui Manchester City a respins cu emoții (49). Cavani a irosit o ocazie foarte bună în minutul 51, dar mingea plasată la colțul lung a ocolit poarta.

Rooney a ratat egalarea incredibil în minutul 54, din 8 metri, șutul său cu stângul fiind respins de Muslera. Portarul sud-american a fost la post și la șutul centrare al lui Henderson (59).

În cele din urmă, Rooney a reușit egalarea, în minutul 75, reluând simplu centrarea lui Glen Johnson: 1-1. Englezii au forțat victoria și Muslera a respins cu emoții șutul lui Sturridge (78).

Uruguayul, locul patru la CM 2010, a ieșit la joc și a reușit să marcheze golul victoriei prin același Luis Suarez (85), care a zvâcnit printre fundașii englezi și l-a învins pe Hart: 2-1. Anglia a încheiat meciul cu Hart în careul advers, însă nu a mai putut face nimic.

Alvaro Pereira (ex-CFR Cluj) a fost titular la Uruguay și a părut că își pierde pentru câteva momente cunoștința după ce a fost lovit cu genunchiul în cap de Sterling (61).

Celălalt meci din Grupa D va avea loc vineri 20 iunie, Italia — Costa Rica, la Recife (19,00, ora României). Ultimele partide din grupă se vor juca marți 24 iunie, Italia — Uruguay, la Natal, și Costa Rica — Anglia, la Belo Horizonte (ambele de la ora 19,00).

Uruguay — Anglia 2-1 (1-0)

Au marcat: Luis Suarez (39, 85), respectiv Wayne Rooney (75).

Sao Paulo, Arena Corinthians: 62.575 spectatori

Cupa Mondială 2014 — Grupa D

Au evoluat echipele:

Uruguay: 1. Fernando Muslera — 22. Martin Caceres, 13. Jose Maria Gimenez, 3. Diego Godin (căpitan), 6. Alvaro Pereira — 20. Alvaro Gonzalez (4. Jorge Fucile, 79), 17. Egidio Arevalo Rios, 7. Cristian Rodriguez — 14. Nicolas Lodeiro (11. Christian Stuani, 67) — 9. Luis Suarez (19. Sebastian Coates, 88), 21. Edinson Cavani. Selecționer: Oscar Washington Tabarez.

Rezerve neutilizate: 12. Rodrigo Munoz, 23. Martin Silva — 2. Diego Lugano, 5. Walter Gargano, 8. Abel Hernandez, 10. Diego Forlan, 15. Diego Perez, 18. Gaston Ramirez.

Anglia: 1. Joe Hart — 2. Glen Johnson, 5. Gary Cahill, 6. Phil Jagielka, 3. Leighton Baines — 4. Steven Gerrard (căpitan), 14. Jordan Henderson (18. Rickie Lambert, 87) — 19. Raheem Sterling (21. Ross Barkley, 64), 10. Wayne Rooney, 11. Danny Welbeck (20. Adam Lallana, 71) — 9. Daniel Sturridge. Selecționer: Roy Hodgson.

Rezerve neutilizate: 13. Ben Foster, 22. Fraser Forster — 7. Jack Wilshere, 8. Frank Lampard, 12. Chris Smalling, 15. Alex Oxlade-Chamberlain, 16. Phil Jones, 17. James Milner, 23. Luke Shaw.

Arbitru: Carlos Velasco Carballo; arbitri asistenți: Roberto Alonso Fernandez, Juan Yuste (toți din Spania); arbitru de rezervă: Alireza Faghani (Iran)

Cartonașe galbene: Godin (9), Gerrard (68), anunta Agerpres.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.