CM 2014: SUA invinge Ghana, scor 2-1. Cel mai rapid gol al Mundialului brazilian

GHA-SUA Americanii au obtinut primele puncte la Campionatul Mondial de Fotbal 2014, dupa 2-1 in meciul de deschidere cu Ghana, gratie golului rapid inscris de Dempsey, completat de reusita lui Brooks, venita spre final, la putin timp dupa ce africanii restabilise egalitatea prin Ayew.

Partida de la Natal a debutat cu un gol la poarta Ghanei, dupa ce capitanul americanilor, Dempsey, s-a strecurat in apararea adversa si l-a executat pe Kwarasey cu un sut in cros. A fost cel mai rapid gol inscris la aceasta Cupa Mondiala, la doar cateva secunde distanta de primul fluier al suedezului Jonas Eriksson. Reusita lui Dempsey a prins top 5 al celor mai rapide goluri inscrise din istoria competitie. Ghanezii au echilibrat ostilitatile, insa tot americanii au trecut pe langa gol, in minutul 20, cand Jozy Altidore nu a putut finaliza corespunzator din interiorul careului, pe un contraatac fulgerator.

Primul sut periculos spre poarta americanilor a venit undeva dupa prima jumatate de ora de joc, cand Atsu nu a reusit sa cadreze de la aproximativ 20 de metri. Atsu a fost completat imediat de Gyan, a carui executie de la distanta a fost blocata de experimentatul portar Tim Howard. Partea secunda a debutat cu doua actiuni incisive de atac ale ghanezilor, care nu au putut concretiza prin Muntari (56) si Gyan (57). Milanezul a tras putin pe langa stalpul din dreapta lui Howard, in timp ce Gyan a reluat cu capul peste transversala din 7-8 metri. Cinci minute mai tarziu, Atsu a trecut milimetric pe langa o executie la vinclul portii lui Howard, simplu spectator la sutul cu piciorul stang al ghanezului.

Seara s-a incheiat cu alte doua goluri. Ghana a restabilit egalitatea printr-un gol splendid al lui Ayew, care a finalizat cu exteriorul un un-doi de mare finete purtat cu Gyan, coautor printr-un calcai de mare efect (83). Cu trei minute inainte de final, Brooks a convertit in gol  centrarea lui Zusi de la coltul terenului, intr-o afacere intre doi jucatori introdusi in partea secunda de catre neamtul de pe banca americanilor, scrie Onlinesport.

Campionatul Mondial de Fotbal 2014

SUA: Howard – Beasley, Besler (Brooks 46), Cameron, Johnson – Beckerman, Jones, Bedoya (Zusi 77), Bradley – Dempsey, Altidore (Johannsson 23) Rezerve: Guzan, Rimando – Yedlin, Gonzalez, Brooks, Johannsson, Diskerud, Davis, Green, Wondolowski, Zusi, Chandler.

Ghana: Kwarasey – K. Asamoah, Boye, Mensah, Opare – Ayew, Rabiu (Essien 71), Muntari, Atsu (Adomah 78) – J. Ayew (Boateng 59), A. Gyan Rezerve: S. Adams, Dauda – Inkoom, Essien, Acquah, Badu, Boateng, Adomah, Sumaila, Waris, Wakaso, Harrison.

Arbitru: Jonas ERIKSSON, 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.