CM 2014: Nigeria – Bosnia 1-0. Ex-iugoslavii au fost eliminati

NIG-BOS Echipa Nigeriei a învins Bosnia-Herțegovina cu scorul de 1-0 (1-0), sâmbătă, pe Arena Pantanal din Cuiaba, în Grupa F a Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia (12 iunie – 13 iulie).

Nigeria, mai bună, s-a impus prin golul marcat de Peter Odemwingie (29), dar bosniacilor, care au avut o bară în ultimele secunde ale jocului, le-a fost anulat un gol perfect valabil.

Cele două echipe au început fără menajamente și ocaziile au alternat la cele două părți, atacurile părând mai în vervă decât apărările.

Odemwingie (7) a tras pe lângă poartă din lovitură liberă, iar bosniacii au replicat prin Besic, care a șutat de la distanță, dar balonul s-a dus puțin peste poartă (8). Un minut mai târziu, Musa a ratat o preluare care l-ar fi lăsat singur cu portarul Begovic. Mikel (11) a expediat un șut puțin pe lângă poartă din afara careului, iar mingea lui Onazi (14), de la mare distanță, a fost prinsă în doi timpi de portarul bosniac.

Bosnia a reușit să marcheze, dar golul lui Dzeko, găsit excelent de Misimovic, a fost anulat în mod greșit pentru ofsaid (21).

Echipa lui Susic a avut minute mai bune și a amenințat poarta lui Enyeama prin Hajrovic (23), al cărui șut din careu a fost prins de portar, goalkeeper-ul remarcându-se și la șuturile lui Dzeko (24) și Pjanic (28).

”Super Vulturii” au fost cei care au deschis scorul, în minutul 29, prin Peter Odemwingie, care a macat simplu în poarta coechipierului său de la Stopke City, după centrarea lui Emenike: 1-0.

Până la finalul primei reprize, fiecare formația și-a mai creat câte o situație notabilă, africanii prin Musa (39), al cărui șut la colțul scurt a fost reținut cu greu de Begovic, iar bosniacii prin Dzeko (45), care a reluat peste țintă din centrarea lui Pjanic. Campioana Africii nu a mai forțat, în timp ce debutanții bosniaci nu au reușit să găsească soluțiile pentru a penetra apărarea nigeriană.

Bosnia a căutat lovitura câștigătoare după pauză, dar mereu a lipsit ultima pasă. În schimb, nigerienii au fost aproape să dea lovitura în minutul 55, când Babatunde a tras periculos, dar Begovic a respins. Portarul a mai avut intervenții foarte bune în fața aceluiași Babatunde (61) și a lui Emenike (61, 65).

Echipa lui Susic a construit foarte greu, a fost lentă și previzibilă, atacurile echipei lui Dzeko fiind blocate din fașă. Abia în minutul 74 a venit prima situație mai periculoasă a bosniacilor, dar Ibisevic a trimis cu capul peste poartă. Pjanic a tras apoi la colțul scurt (77), fără emoții pentru Enyeama.

Nigeria a fost aproape de al doilea gol în minutul 81, dar Begovic a apărat șutul lui Onazi. Dzeko a ratat ultimele ocazii a bosniacilor, prima oară o lovitură de cap prinsă de Enyeama, iar a doua oară a trimis în bară (90+3), astfel că echipa lui Susic a pierdut și este eliminată din competiție, după o evoluție lamentabilă.

Într-o grupă în care Argentina este deja calificată în optimi, Nigeria are prima șansă de a trece de grupe, în duelul la distanță cu Iranul.

Ultimele partide ale grupei sunt programate pe 25 iunie: Nigeria — Argentina, la Porto Alegre, și Bosnia-Herțegovina — Iran, la Salvador (ambele de la ora 19,00).

Nigeria — Bosnia-Herțegovina 1-0 (1-0)
A marcat: Peter Odemwingie (29).
Cuiaba, Arena Pantanal
Cupa Mondială 2014 — Grupa F

Au evoluat echipele:
Nigeria: 1. Vincent Enyeama — 5. Efe Ambrose, 2. Joseph Yobo (căpitan), 13. Juwon Oshaniwa, 22. Kenneth Omeruo — 17. Ogenyi Onazi, 10. John Obi Mikel — 7. Ahmed Musa (23. Shola Ameobi, 65), 8. Peter Odemwingie, 18. Michael Babatunde (3. Ejike Uzoenyi, 75) — 9. Emmanuel Emenike. Selecționer: Stephen Keshi.
Rezerve neutilizate: 16. Austine Ejide, 21. Chigozie Agbim — 4. Ruben Gabriel, 6. Azubuike Egwuekwe, 11. Victor Moses, 12. Kunle Odunlami, 14. Godfrey Oboabona, 15. Ramon Azeez, 19. Uche Nwofor, 20. Michael Uchebo.

Bosnia: 1. Asmir Begovic — 13. Mensur Mujdza, 15. Toni Sunjic, 4. Emir Spahic (căpitan), 18. Haris Medunjanin (14. Tino Sven Susic, 64) — 8. Miralem Pjanic, 7. Muhamed Besic — 20. Izet Hajrovic (9. Vedad Ibisevic, 57), 10. Zvjezdan Misimovic, 16. Senad Lulic (23. Sejad Salihovic, 58) — 11. Edin Dzeko. Selecționer: Safet Susic.
Rezerve neutilizate: 12. Jasmin Fejzic, 22. Asmir Avdukic — 2. Avdija Vrsajevic, 3. Ermin Bicakcic, 5. Sead Kolasinac, 6. Ognjen Vranjes, 17. Senijad Ibricic, 19. Edin Visca, 21. Anel Hadzic.

Arbitru: Peter O’Leary; arbitri asistenți: Jan Hendrik Hintz, Mark Rule (toți din Noua Zeelandă); arbitru de rezervă: Roberto Moreno (Panama)

Cartonașe galbene: Medunjanin (6), Mikel (81), anunta agentia Agerpres.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.