CM 2014: Argentina s-a calificat în sferturile de finală, 1-0 cu Elveția după prelungiri

ARG-ELV Echipa Argentinei s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia (12 iunie – 13 iulie), după ce a învins, cu mari emoții, formația Elveției cu scorul de 1-0 (0-0, 0-0), după prelungiri, marți, pe ”Arena Corinthians” din Sao Paulo.

Angel Di Maria (118) a marcat singurul gol al partidei, după o pasă venită de la Leo Messi, dar elvețienii au făcut un joc foarte bun și nu mult a lipsit să ducă partida la loviturile de departajare, având o bară după golul argentinian.

În sferturi, Argentina, campioană mondială în 1978 și 1986, va înfrunta câștigătoarea partidei dintre Belgia și SUA.

Argentina a avut, evident controlul jocului, dar a manevrat greu și nu a găsit soluții în fața zidului elvețian. Cele două echipe au riscat puțin, s-au anihilat reciproc în mare măsură și nu avut nicio ocazie în prima jumătate de oră.

Elveția a avut prima și cea mai mare ocazie a primei reprize, în minutul 28, când Shaqiri a întors o minge pentru Xhaka, al cărui șut a fost respins excelent de Romero, care a apărat apoi și mingea trimisă de Lichtsteiner.

Argentina a replicat imediat, dar șutul lui Lavezzi (29) a fost prins de portar. Garay (30) a creat și el pericol la poarta europenilor, dar mingea deviată de fundașul sud-american, după un corner, s-a dus pe lângă poartă.

”Nati” a mai beneficiat de oportunitate mare, dar Drmic (39), care s-a trezit față în față cu Romero, a fost neinspirat și a ratat lobul.

Ultima ocazie a primei părți a fost un șut slab al lui Di Maria (41) în brațele lui Benaglio.

Echipa ”albiceleste” a început bine repriza secundă, dar reluarea lui Higuain (47) a fost blocată de Djourou la 6 metri. Echipa lui Hitzfeld a avut două situații bune, dar Romero a reținut cu emoții lovitura liberă a lui Shaqiri (50), după care Drmic (51) a tras peste poartă.

Meciul a devenit mai animat, iar Argentina a mai avut o ocazie bună de a deschide scorul, dar Benaglio a respins salvator șutul lui Rojo (59). Benaglio a mai scos un gol ca și făcut (62), respingând de sub bară mingea expediată cu capul de Higuain. Messi a apărut pentru prima oară la finalizare în minutul 67, cu un șut de la marginea careului, razant cu transversala. Palacio (75), imediat cum a intrat pe gazon, a reluat alături de poartă centrarea lui Messi. Presiunea sud-americanilor a crescut și Messi a fost aproape de gol în minutul 78, când a pătruns în careu și a șutat la colțul scurt, dar Benaglio a reușit să respingă.

În prelungiri, Benaglio a fost atent și a reținut mingea trimisă cu capul pe spate de Palacio (94). Portarul elvețian s-a remarcat și la șutul lui Di Maria (108). Argentina a dat lovitura când toată lumea se gândea la loviturile de departajare: elvețienii au pierdut balonul pe la mijlocul terenului, Messi a sprintat și l-a deschis pe Di Maria, iar șeptarul lui Real Madrid l-a învins pe Benaglio la colțul lung: 1-0 (118).

Finalul a fost dramatic, Elveția atacând în ultimele minute cu portarul Benaglio în careul Argentinei și fiind aproape de egalare, dar Dzemaili a trimis în bară, după care a reluat alături de poartă (120+1). Di Maria a fost aproape de ”dublă”, dar mingea s-a dus pe lângă poarta părăsită de Benaglio (120+3).

Argentina — Elveția 1-0 (0-0, 0-0), după prelungiri

A marcat: Angel Di Maria (118).

Sao Paulo, ”Arena Corinthians”: 63.255 spectatori

Cupa Mondială 2014 — optimi de finală

Au evoluat echipele:

Argentina: 1. Sergio Romero — 4. Pablo Zabaleta, 17. Federico Fernandez, 2. Ezequiel Garay, 16. Marcos Rojo (23. Jose Basanta, 105+1) — 5. Fernando Gago (6. Lucas Biglia, 105), 14. Javier Mascherano, 7. Angel Di Maria — 10. Lionel Messi (căpitan) — 22. Ezequiel Lavezzi (18. Rodrigo Palacio, 74), 9. Gonzalo Higuain. Selecționer: Alejandro Sabella.

Rezerve neutilizate: 12. Agustin Orion, 21. Mariano Andujar — 3. Hugo Campagnaro, 8. Enzo Perez, 11. Maxi Rodriguez, 13. Augusto Fernandez, 15. Martin Demichelis, 19. Ricky Alvarez.

Elveția: 1. Diego Benaglio — 2. Stephan Lichtsteiner, 20. Johan Djourou, 22. Fabian Schaer, 13. Ricardo Rodriguez — 11. Valon Behrami, 8. Gokhan Inler (căpitan) — 10. Granit Xhaka (16. Gelson Fernandes, 66), 23. Xherdan Shaqiri, 18. Admir Mehmedi (15. Blerim Dzemaili, 113) — 19. Josip Drmic (9. Haris Seferovic, 82). Selecționer: Ottmar Hitzfeld.

Rezerve neutilizate: 12. Yann Sommer, 21. Roman Buerki — 3. Reto Ziegler, 4. Philippe Senderos, 6. Michael Lang, 7. Tranquilo Barnetta, 14. Valentin Stocker, 17. Mario Gavranovic.

Arbitru: Jonas Eriksson; arbitri asistenți: Mathias Klasenius, Daniel Warnmark (toți din Suedia); arbitru de rezervă: Svein Oddvar Moen (Norvegia)

Cartonașe galbene: Xhaka (36), Gelson Fernandes (73), Rojo (90), Di Maria (120), Garay (120+3), anunta Agerpres.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.