„Cinematograful de vară Germania-Austria-Elveţia” sub cerul liber la Muzeul Ţăranului din Bucureşti din 3 până în 6 iulie 2014

Ambasadele  Germaniei, Austriei şi Elveţiei prezintă pentru a treia oară deja în patru zile consecutive o paletă variată de filme artistice şi de scurt metraj din cele trei ţări.

imagesIntrarea este liberă în toate zilele. Toate filmelele sunt prezentate în limba germană cu subtitrare în limba engleză. În caz de vreme nefavorabilă, difuzarea filmelor se va face în sala de cinema a muzeului

Seria manifestărilor va fi deschisă joi, 3 iulie cu o mică recepţie la ora 20.00, precum şi cu salutul oficial al ambasadorilor celor trei ţări gazdă la ora 21.00. La ora 21.15 va fi prezentat filmul artistic german „Cel mai mare vis” din anul 2011. În acest film, un profesor care a studiat la Oxford importă în anul 1874 fotbalul, un joc până atunci total necunoscut în Germania. Odată cu fotbalul introduce, astfel, metode de educaţie mai libere într-o şcoală germană de băieţi.

Vineri, 4 iulie, la ora 21.15, urmează filmul austriac „High Performance” (2014) în care este prezentată povestea a doi fraţi care, aşa diferiţi unul de altul cum erau, se îndrăgostesc de aceeaşi femeie. O comedie care aprofundează ideea de loialitate, familie şi manipulare.

Sâmbătă 5 iulie la ora 21.15 va fi prezentat filmul artistic elveţian „Tempo Girl” (2013). În acest film, tânăra pretinsă scriitoare Dominique Piepermann se refugiază împreună cu vânzătorul de Kebab Deniz într-o vale uitată a Alpilor Elveţieni, atunci când editorul îi respinge manuscrisul pe motiv că nu este autentic.

În ultima seară a Cinematografului de vară – duminică, 6 iulie la ora 21.15 – vor fi prezentate şase filme de scurt metraj din cele trei ţări.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.