Creațiile unui designer român pe străzile Parisului de Ziua Internațională a Păcii

Designerul român Carmen Emanuela Popa a marcat Ziua Internațională a Păcii printr-o defilare itinerantă pe străzile Parisului, militând pentru nonviolență și pace într-un context în care Europa și lumea întreagă se confruntă continuu cu diverse conflicte. Colecția vestimentară premiată pe podiumul de la Atena, Soldatul Necunoscut Contemporan, vorbește despre condiția umană de astăzi, designerul dorind, prin această acțiune, să lupte împotriva atitudinilor violente ale societății și să dezvăluie o nouă imagine a românilor în lume.

12034457_848688151875759_1170189676215007426_o

Luptăm indirect pe fronturi paralele, iar contextul ostil ne îndeamnă de cele mai multe ori la atitudini rigide, invăluite în ignoranță, sau chiar atitudini violente. Contrastul frapant de stiluri emoționează și invită la reflectare asupra existenței noastre, astfel rigoarea hainei militare este atenuată de tutu-ul de balet, semn că inocența și candoarea pot fi atribute nedescoperite pe frontul de luptă,” spune Carmen Emanuela Popa.

Marșul intinerant a început din fața Centrului Georges Pompidou, a continuat cu Primaria Parisului(Hôtel de Ville), Catedrala Notre-Dame, Scoala Superioară Națională de Arte Frumoase, Muzeul Luvru, Piața Vandome și Opera Garnier. Destinația culminantă a marșului a fost Arcul de Triumf. Însuși designerul a purtat haina soldatului necunoscut. Din cei care au transmis parizienilor mesajul pentru pace a făcut parte și actrița Maria Dinulescu, alături de manechine românce și de naționalitate franceză, care au susținut proiectul pacifist printr-o atitudine entuziastă și deschisă.

Proiectul itinerant al Soldatului necunoscut a continuat printr-o vizită la casa de bătrâni Résidence „Les Eaux Vives”, din regiunea Saint Remy les Chevreuse. Aici, au avut loc discuții cu bătrânii despre pace și iubire, două concepte care se întrepătrund, apoi au vizionat și o proiectie video cu o colecție a designerului prezentată la Săptămâna Modei la Moscova. Directoare a instituției, Dominique Mathieu a vorbit despre contextul relațional cu oamenii pe care îi patronează, dar și despre vizita designerului Carmen Emanuela Popa, care a adus momente de emoție și destindere în rândul tuturor celor prezenți, prin mesajul Soldatului necunoscut contemporan. 

Despre Carmen Emanuela Popa

Designerul român Carmen Emanuela Popa este absolventă a Facultății de Arte Decorative și Design a Universității Naționale de Arte București, cu studii masterale în cadrul UNAB/Strategii de Modă și Costum. S-a remarcat pe podiumurile internaționale, Mercedes Benz Fashion Week Russia, Athens Xclusive Designers Week ca fiind un artist antisystem. Colecțiile ei sunt inspirate din trăirile si atitudinile omului de rând, transmit ideea de compasiune perfectă în haute couture. Creațiile designerului român au apărut în publicații precum British Vogue, Tatler Magazine UK.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.