Un regal artistic sub semnătura designerului Carmen Emanuela Popa la Centrul Rus de Ştiinţă şi Cultură Bucureşti

În seara de 3 martie 2016, designerul român Carmen Emanuela Popa a expus, la Centrul Rus de Ştiinţă şi Cultură din Bucureşti, piese din cea mai recentă colecţie a sa, destinată sezonului toamnă/iarnă 2016, dar şi lucrări prezentate pe catwalk-urile internaţionale, cum ar fi Mercedes Benz Fashion Week Russia sau Athens Xclusive Designers Week. De asemenea, publicul prezent la vernisajul expoziţiei, oameni de presă, radio şi televiziune, dar şi din showbiz, au putut admira şi un număr de 50 de schiţe/desene originale ale designerului.

Doresc să mulţumesc în primul rând celor care au avut ideea generoasă de a ne pune împreună, pe mine, ca designer, şi această importantă instituţie culturală. Am găsit o deşchidere foarte mare din partea doamnei director al Centrului Rus de Ştiinţă şi Cultură Bucureşti, Natalia Muzhennikova, care a îmbrăţişat din primul moment această propunere. A fost o întâlnire emoţionantă, în care am îmbinat iubirea pentru artă, iubirea pentru cultura rusă cu delicateţea momentelor de bucurie trăite împreună”, spune designerul Carmen Emanuela Popa.

Seara a fost una distinsă, iar acordurile muzicale de Bach au întregit atmosfera. Trei momente distincte au marcat întâlnirea invitaţilor cu designerul român, primul moment a constat într-o incursiune în universul creativ al designerului, făcută de cunoscutul critic de artă Mihaela Varga:
Lucian Blaga spunea că stilul este format dintr-o serie de criterii extra-estetice care influenţează actul artistic, criteriile ei extra-estetice sunt legate de duioşia faţă de existenţa umană cu tot ce are ea bun, frumos şi dureros. Carmen Emanuela Popa este o artistă care gândeşte de la nivelul unei filosofii superioare a existenţialului.”

Designerul român a invitat, printr-un scurt discurs, la sinceritate şi la faptul că trebuie să ne luăm în serios trăirile şi sentimentele, orice chemare către virtute:
Cel mai frumos dans al omului pe lume este cel cu inima sa”, a mai spus Carmen Emanuela Popa.

Un moment emoţionant, transmis de această dată vizual, printr-un performance coregrafic, a aparţinut Georgianei Dobre, care a sugerat, prin elemente de balet clasic şi dans contemporan, apartenenţa noastră ca fiinţe umane la origini.

Publicul prezent a fost surprins din nou de interpretarea excepţională a celui de-al doilea invitat, tânărul pianist Abel-Edison Corban, care a ales un repertoriu extrem de dificil, dar foarte captivant, printre care, Liszt – Mephisto Waltz.

Designerul Carmen Emanuela Popa reuşeşte, prin această manifestare, să îşi pună amprenta, într-un mod original şi distinctiv. Un spectacol vizual menit să ne poarte în lumi pure, departe de realitatea reflectată într-un cotidian agitat şi deseori superficial.

Designerul român pregăteşte deja noua colecţie pentru sezonul primava/vară 2017, şi, promite că va fi la fel de surprinzătoare ca şi cele de până acum. Mai multe informaţii despre activitatea sa artistică, găsiţi vizitând site-ul www.carmenemanuelapopa.com.

Mulţumiri:
Damian Horaţiu Sultănoiu – fotograf acreditat al evenimentului
George Deac – Impromedia Design / Imagine video

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.