Canon anunta lansarea EOS 650D

Canon EOS 650D

 

Presiunea aparatelor mirrorless a devenit din ce in ce mai mare si asta din motive evidente: aparate mai compacte dar cu obiective interschimbabile ce ofera inclusiv filmare HD, autofocus silentios sau detectia fetei. Desi prima camera mirrorless de la Canon inca se lasa asteptata, producatorul promite ca noul model 650D sa atinga o parte din aceste exigente. Este primul DSLR Canon capabil tracking si focus continuu pe subiecte in miscare in timpul filmarii.

Sistemul Hybrid AF pozitioneaza focalizarea obiectivul la distanta aproximativa urmand ca apoi sistemul de detectie a contrastului sa asigure precizia. In teorie ar trebui si asigure o focalizare mai rapida si e clar ca o astfel de abordare a avut in vedere partea de live view si filmare. 

aparate foto digitale

Canon EOS 650D este primul DSLR cu ecran sensibil la atingere (touchscreen). Pentru ecran s-a ales varianta capacitiva (sensibila la atingere) in detrimentul celei rezistive (sensibila la apasare). In modul Live View si Movie touchscreen-ul poate fi utilizat pentru a specifica punctul de focus si pentru a declansa. Suporta pinch-to-zoom si swiping pentru vizulalizarea imaginilor astfel incat utilizatorii de iPhone vor gasi probabil foarte familiara interfata. 

Astfel sunt accesibile pe langa setarile din meniul Q si toate celelalte optiuni din meniu astfel incat 650D poate fi controlat in intregime de pe touchscreen. Din fericire s-au pastrat toate butoanele de la 600D astfel incat poti dezactiva interfata tactila putand utiliza in cotinuare toate setarile aparatului.

 

 

 

 

 

 

 

Specificatii tehnice Canon EOS 650D:

 

  • 18.0 MP APS-C CMOS Sensor
  • DIGIC 5 Processor
  • Full 1080p HD Movies
  • Takes pictures through the vari-angle LCD view screen
  • Touch screen control using the view screen
  • Shoot at up to 5fps – faster than any previous model in the line
  • ISO 100-12800 extendable to ISO 25600
  • 9 point auto focus

 

 

Sursa F64

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.