Campionatul Mondial FIFA 2014 – Analiza grupei H: Belgia și Rusia revin la Mondial după 12 ani

Eden Hazard

Grupa H a Campionatului Mondial este una care pare neatractivă, neavând niciun gigant al fotbalului în ea, însă, faptul că Belgia și Rusia revin la un turneu final de Campionat Mondial după o pauză de 12 ani, având și generații extraordinare, fac din grupa H una foarte interesantă. Din această grupă mai fac parte Algeria și Coreea de Sud.

Belgia – cea mai buna generație din istorie:
Niciodată Belgia nu a avut atâția jucători tineri la cluburile importante și ar putea reprezenta marea surpriză a acestui turneu final. Adversarii accesibili din grupă fac ca Dracii Roșii să fie favoriți la primul loc.

Cum s-a calificat: locul 1 într-o grupa cu Croatia, Serbia, Scotia, Tara Galilor si Macedonia.

Antrenor: Marc Wilmots – a mai antrenat Schalke 04 și Saint-Truiden.

Vedeta echipei: Eden Hazard. Atacantul lui Chelsea are, la doar 23 de ani, 6 goluri în tricoul Belgiei și își dorește enorm să aibă o campanie cât mai bună cu naționala sa la acest turneu final.

“11”-le perfect: Courtois (Atletico Madrid) – Lombaerts (Zenit Sankt Petersburg), Kompany (Manchester City), Vertonghen (Tottenham Hotspur), Alderweireld (Atletico Madrid) – Witsel (Zenit Sankt Petersburg), Fellaini (Manchester United) – de Bruyne (Wolfsburg), Dembele (Tottenham Hotspur), Hazard (Chelsea) – Lukaku (Chelsea)

Algeria – vor reuși nord-africanii surpriza?:
Algeria pare să aibă o misiune imposibilă în această grupă, având în vedere și faptul că nu a reușit niciodată să treacă de faza grupelor, însă nord-africanii speră să realizeze surpriza și să trimită acasă Belgia sau Rusia.

Cum s-a calificat: locul 1 într-o grupă cu Mali, Benin și Rwanda. Baraj: 3-3 la general cu Burkina Faso (calificare datorată golurilor înscrise în deplasare).

Antrenor: Vahid Halilhodzic – a dus Coasta de Fildeș la Campionatul Mondial din 2010; a câștigat Cupa Franței cu PSG, în 2004, și Cupa Campionilor Africii cu Raja Casablanca, în 2007; după încheierea acestui turneu final va prelua banca tehnica a echipei Trabzonspor.

Vedeta echipei: Sofiane Feghouli. Mijlocașul Valenciei a trecut printr-un șoc în sezonul trecut, echipa sa de club fiind eliminată în ultimul minut de joc, din Semifinalele UEFA Europa League, de către FC Sevilla, și vine la Mondial sperând să treacă mai departe cu echipa sa națională.

“11”-le perfect: Zemmamouche (USM Alger) – Mostefa (Ajaccio), Medjani (Valenciennes), Mandi (Reims), Ghoulam (Napoli) – Feghouli (Valencia), Brahimi (Granada), Taider (Inter) – Simani (Sporting), Ghilas (FC Porto), Soudani (Dinamo Zagreb)

Rusia – singura echipă de la Mondial fără niciun stranier:
Rusia este singura selecționată de la acest Mondial care are în componența lotului numai jucători din campionatul intern. Având o generație extraordinară și o grupă accesibilă, rușii pot face o figură foarte bună la acest turneu final.

Cum s-a calificat: locul 1 într-o grupă cu Portugalia, Israel, Azerbaidjan, Irlanda de Nord și Luxemburg.

Antrenor: Fabio Capello – a câștigat UEFA Champions League și SuperCupa Europei cu AC Milan, în 1994; a câștigat 5 ori campionatul Italiei: cu AC Milan (1992, 1993, 1994 și 1996) și cu AS Roma (2001); a mai câștigat de două ori campionatul Spaniei cu Real Madrid (1997 și 2007); mai are în palmares și 3 SuperCupe ale Italiei cu AC Milan (1992, 1993si 1994), și una cu AS Roma (2001).

Vedeta echipei: Aleksandr Kokorin. Atacantul lui Dinamo Moscova are, la doar 23 de ani, 22 de selecții și 5 goluri în tricoul naționalei Rusiei.

“11”-le perfect: Akinfeev (TSKA Moscova) – Kozlov (Dinamo Moscova), Berezutki (TSKA Moscova), Granat (Dinamo Moscova), Kombarov (Spartak Moscova) – Glusakov (Spartak Moscova), Dzagoev (TSKA Moscova), Denisov (Dinamo Moscova) – Samedov (Lokomotiv Moscova), Kokorin (Dinamo Moscova), Zirkov (Dinamo Moscova)

Coreea de Sud – vor reuși Tigrii Asiatici reeditarea miracolului din 2002?:
În 2002, Coreea de Sud a eliminat Portugalia, Italia și Spania și a ajuns până în Finala Mică, pe care a pierdut-o în fața Turciei. Acum, sud-coreeni vor să repete performanța de acum 12 ani.

Antrenor: Hong Myung-bo – a câștigat medalia de bronz cu Coreea de Sud Under-23, la Jocurile Asiatice din 2010 și la Olimpiada de Vară din 2012.

Vedeta echipei: Park-Chu Young. Atacantul lui Arsenal are 64 de selecții și 24 de goluri în tricoul Coreei de Sud și vine după un sezon în care a câștigat Cupa Anglei cu echipa sa de club.

“11”-le perfect: Jung (Suwon Bluewings) – Lee (Ulsan Hyundai), Hong (Augsburg), Kim (Guanghzou Evergrande), Park (Mainz) – Ki (Swansea City), Koo (Mainz) – Lee (Bolton Wanderers), Son (Bayer Leverkusen), Kim (Ulsan Hyundai) – Park (Arsenal)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.