Bebe Sǎnǎtos ȋși deschide porțile pe data de 4 septembrie 2013 – live – Deea de dimineata – de la 7 la 12

Parcul Sebastian din București va fi gazda celei de-a patra ediții a evenimentului  „Bebe Sǎnatos” ce va avea loc ȋn perioada 4-8 septembrie 2013, între orele 09:00 – 20:00.

 

bebe-sanatos-eveniment-pentru-parinti-si-copiiManifestarea este organizatǎ de Direcția Generalǎ de Asistențǎ Socialǎ și Protecția Copilului, Sector 5,  ȋn parteneriat cu Sǎnǎtatea Media Group, intrarea fiind liberǎ.

Deschiderea oficialǎ a evenimentului va avea loc pe data de 4 septembrie atunci cȃnd invitați de seamǎ din comunitatea locală, dar și din lumea medicalǎ romȃneascǎ vor discuta despre utilitatea organizării unui astfel de eveniment. Acad. Bogdan Marinescu, va vorbi despre implicarea domniei sale în proiect încă de la prima ediție a acestuia, dar și despre una dintre cele mai importante etape din viața unei femei și anume despre sarcinǎ. Pe parcursul celor 5 zile ale evenimentului organizatorii au pregǎtit numeroase surprize, atȃt pentru copiii prezenți la acțiune, cȃt și pentru pǎrinți, viitori parinți și pentru bunici.

 „Ediţia a IV-a „Bebe Sănătos” reprezintă o adevǎratǎ desfǎșurare de forțe, ȋn cadrul evenimenului având loc zilnic, atât activități informative dedicate părinților, cât și activități creative rezervate micuților”, ne asigură doamna Florentina Popescu, Director General al Direcției Generale de Asistențǎ Socialǎ și Protecția Copilului, Sector 5. Astfel, zilnic ȋncepȃnd cu ora 16.00 conferințele informativ – educative adresate părinţilor vor fi susținute de reputaţi medici ginecologi, neonatologi, pediatrii şi nutriționiști, alături de psihologi şi avocaţi. Dintre aceștia amintim doar pe: Academician Bogdan Marinescu, Spitalul Clinic „Prof. Dr. Panait Sȃrbu; Prof. dr. Monica Pop, Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice București, Conf. dr. Monica Cȋrstoiu, Spitalul Universitar București, Lector univ. dr. Lygia Alexandrescu şi Conf. dr. Laurențiu Belușicǎ, Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. Dimitrie Gerota” din București.

„Bebe Sănătos” îşi propune să ofere cele mai pertinente şi eficiente soluţii pentru problemele cu care se confruntă orice părinte în societatea actuală, ȋn alegerea sa de a crește  un copil într-o manieră sănătoasă: evoluţia sarcinii, alegerea celei mai bune metode de naştere, alimentația copilului în primii ani de viață,  interpretarea limbajului non-verbal al micuților, prevenirea şi tratamentul eficient al bolilor copilăriei, informarea în legătură cu aspecte ce țin de psihologia copilului, dar și aspecte legale ce ţin de drepturile copiilor şi ale părinţilor. Nu ȋn utimul rȃnd, specialiștii vor discuta și despre mediul familial și cum poate acesta influenţa deciziv dezvoltarea copilului.

Atât copiii cât şi gravidele vor beneficia de consultaţii medicale gratuite oferite de medicii implicaţi în proiect la „Camera de Gardă” a evenimentului, ce va fi deschisă pe toată durata manifestării.

La capitolul distracție, organizatorii au pregǎtit pentru cei mici numeroase activitǎți dintre care amintim: ateliere de picturǎ / modelaj în lut și expoziții cu lucrările realizate de copiii participanţi, tombole,  miniconcerte, piese de teatru, cursuri de actorie pentru copii, dans, face painting, pictură pe căni, balonașe modelabile, cursuri de origami, cursuri de şah,  inițiere în tehnica picturii pe sticlă, realizare de bijuterii și accesorii, tricotaje și impletituri, mozaic, cursuri de prim ajutor, supraviețuire în natură, jocuri interactive, animație pentru copii și coafuri trăsnite, atelier de preparat  pizza, poze la minut, atelier de astronomie distractivă, atelier de arheologie practică, inventarea celor mai năstruşnice instrumente muzicale din materiale comune, un tȃrg de produse pentru copii și multe, multe alte surprize.

O altǎ manifestare originalǎ ȋn cadrul evenimentului “Bebe Sǎnǎtos” o reprezintǎ  parada modei pentru gravide, ȋn cadrul cǎreia femeile ȋnsǎrcinate vor prezenta creații vestimentare adresate lor, dar  și o paradǎ a modei pentru fetițe, ȋn cadrul cǎreia  micile prințese vor avea ocazia sǎ urce pe scenǎ pentru a fi admirate.

 

„Odatǎ ce ați pașit ȋn „Lumea Bebe Sǎnǎtos” veți gǎsi aici prieteni cu obiective și interese comune, gata oricȃnd sǎ ȋntindǎ o mȃna de ajutor. Precum cei mici, și “Bebe Sǎnǎtos”, un proiect de suflet, crește în fiecare an cu ajutorul dumneavostǎ, al tuturor. Ȋmpreunǎ cu oameni dragi mie, cărora cu adevarat le pasă, iată că am reușit și de această datǎ sǎ dǎm o strǎlucire aparte acestui eveniment dedicat majestății lor, copiilor, iar pentru acest lucru le mulțumesc tuturor prietenilor Bebe Sǎnǎtos” a precizat Directorul General Sǎnǎtatea Media Group, doamna Simona Maria Vlǎdica.

 

Numai la “Bebe Sǎnǎtos” pǎrinții și viitorii părinți pot afla din surse sigure, de la cei mai buni specialiști,  care sunt cele mai bune metode de creștere și ȋngrijire a copiilor ȋn primii 3 ani de viațǎ. Cea de-a patra ediție “Bebe Sǎnǎtos” stǎ sub tema “Copilul are dreptul de a se bucura de cea mai bunǎ stare de sǎnǎtate pe care o poate atinge!”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.