ADE 2019 va avea loc între 16-20 Octombrie

Roeland Sjoerd Hoefsloot

Ediția din acest an a Amsterdam Dance Event (ADE), cel mai mare eveniment dedicat muzicii electronice, va avea loc între 16 și 20 Octombrie, organizatorii așteptându-se ca ediția cu numărul 24 să strângă un număr de aproximativ 400.000 de vizitatori.

Pe lângă pleiada de conferințe ce ating subiecte legate de ultimele trenduri din industria muzicală (business, culturale și tehnologice) și binecunoscutul program de show-uri ce promovează diversitatea genurilor și sub-genurilor muzicii electronice, organizatorii promit (ca în fiecare an) să amplifice activitățile din timpul zilei. În acest scop, s-au încheiat parteneriate cu o serie de instituții culturale, precum si colaborări multi-culturale care au ca scop implicarea largă a publicului vizitator.

“În timpul ADE, orașul Amsterdam va deveni din nou centrul global al muzicii electronice și casa iubitorilor de muzică. Colecția de conferințe și activități diverse prezință ceea ce se petrece în lume, dar în același timp va trebui să reflecte și cât de creativ, vibrant și primitor este Amsterdam-ul”, a declarat Mariana Sanchotene, director ADE.

Pornit ca o inițiativă Buma, ADE a devenit în scurt timp cel mai mare club-based festival, dar și cel mai important hub de conferințe despre muzica electronică. Evenimentul continuă să crească și să se dezvolte în fiecare an, ediția de anul trecut oferind publicului nu mai puțin de 2.500 de artiști și 550 de speakeri în aproape 200 de locații.

Evenimentul ce se desfășoară în aproape tot orașul, atrage vizitatori din peste 100 de țări și explorează cele mai diverse aspecte ale culturii muzicii electronice prin intermediul conferintelor dedicate, programelor despre artă, film, muzică live și multe altele.

“Sunt atât de multe subiecte ce necesită să fi dezbătute și prezentate, de la proleme locale cum ar fi schimbările formatelor pentru festivalurile ce au loc atât în Olanda, cât și în restul Europei, până la nevoia de toleranță și includere pe care industria muzicală are nevoie să le arate. Abia așteptăm să vedem cât mai multe minți creative cu care să dicutăm, să creem, să încheiem parteneriate și care, fireste, să ne inspire”, a adăugat Sanchotene.

Programul complet al evenimentului va fi anunțat în următoarele luni. Mai multe informații despre ADE, găsiți aici.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.