Actrița Jacqueline Bisset, întâlnire cu publicul la Les Films de Cannes à Bucarest

• Actrița Jacqueline Bisset, care joacă rolul soției fostului șef al FMI Dominique Strauss-Kahn, în controversatul Welcome to New York, al lui Abel Ferrara, se va întâlni cu spectatorii din București după proiecția specială a filmului de vineri, de la 22.00, la Cinema Elvira Popescu. Biletele s-au pus în vânzare pe www.eventbook.ro și la casa de bilete.

• Festivalul începe în forță vineri, la Cinema Patria, Studio și Elvira Popescu, peste 3000 de bilete fiind vândute deja. Spectatorii sunt invitați să-și rezerve locurile din timp, în așa fel încât, dacă cererea depășește numărul locurilor disponibile, să poată fi organizate proiecții suplimentare.
• Studenții și elevii au intrare liberă, pe baza carnetului, la toate cele opt filme din .

Retrospectiva Bertrand Tavernier și la comedia lui Michel Hazanavicius, OSS 117: Cairo, Nest of Spies. Copiii până în 12 ani au intrare gratuită sâmbătă, 25 octombrie, de la 11.00, la Cinema Patria, la celebra animație japoneză Călătoria lui Chihiro/ Spirited Away, în regia lui Hayao Miyazaki
Actrița Jaqueline Bisset va povesti la București vineri, 24 octombrie, după proiecția de la 22.00, la Cinema Elvira Popescu, despre experiența de a juca alături de Gérard Depardieu în filmul care a făcut vâlvă anul acesta la Cannes și în lumea politicii, Welcome to New York, în regia lui Abel Ferrara. Contestat puternic de cei din viețile cărora se inspiră – fostul șef al FMI, Dominique Strauss-Kahn, și soția sa, Anne Sinclair – filmul a fost lansat într-un cort pe plajă, la Cannes, iar apoi direct pe VoD, fiind vizionat de peste 120.000 de utilizatori, în primele zile. Welcome to New York are la bază scandalul în care DSK a fost acuzat de abuz sexual de o cameristă a unui hotel din New York și reținut pe aeroport. În urma presiunii publice, acesta a demisionat în 2011.
Depardieu îl interpretează pe Devereaux, un personaj grobian, dependent de sex și de droguri. Simone, soția sa, înfruntă alături de el presiunea politică și o presă extrem de agresivă. „Adevărata revelația a filmului este interpretarea feroce a lui Jacqueline Bisset în rolul soției lui Deveareaux, Simone. Prima ei scenă importantă cu Depardieu, în casa lor luxoasă închiriată în Manhattan, e teatrală și claustrofobică, însă extraordinar de intensă”, consideră „The Guardian”.
Anne Sinclair, o jurnalistă și realizatoare de emisiuni cunoscută în Franța, a atacat dur filmul, iar Dominique Strauss-Kahn a anunțat că-i dă în judecată pe realizatori. Welcome to New York, distribuit de Independența Film, va avea doar alte două proiecții exclusive pe ecranele din România, ambele în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 25 octombrie, de la 20.00, la Cinema Patria, și duminică, de la 13.00, la Cinema Studio.


Jacqueline Bisset este una dintre cele mai îndrăgite actrițe britanice. În 2010, a fost distinsă cu ordinul Legiunea de Onoare de către statul francez. A obținut cinci nominalizări la Globurile de Aur și a câștigat trofeul anul trecut, cu rolul secundar din mini-seria BBC Dancing with the Stars. Cariera ei impresionantă cuprinde peste 80 de apariții în filme de cinema şi producţii TV. Star al marelui ecran încă din anii ’60, Bisset a debutat în Cul-de-sac, regizat de Roman Polanski, și a jucat în Bullitt (1968), alături de Steve McQueen, în Noaptea americană (1973), în The Deep (1977), Rich and Famous (1981), Under the Volcano (1984) sau La Cérémonie (1995). I-a avut parteneri de platou pe Paul Newman, Albert Finney, Mickey Rourke, Anthony Perkins sau Michael York și a colaborat cu regizori precum François Truffaut, Claude Chabrol, John Huston, Stanley Donen, Sidney Lumet şi George Cukor.
Intrarea este liberă la masterclass-uri și workshop-uri, la toate proiecțiile de scurtmetraje, la filmul The Artist și la documentarele București, unde ești?, Piața Universității – România și Videograme dintr-o revoluție. Studenții și elevii au acces gratuit, pe baza carnetului, la toate filmele din Retrospectiva Bertrand Tavernier și la OSS 117: Cairo, Nest of Spies, o comedie de Michel Hazanavicius, care a avut peste 2 milioane de spectatori în Franța și care va rula vineri, de la 18.30, la Patria.
Copiii până în 12 ani au intrare gratuită sâmbătă, 25 octombrie, de la 11.00, la Cinema Patria, la celebra animație japoneză Călătoria lui Chihiro/ Spirited Away, în regia lui Hayao Miyazaki. Banii încasați din biletele cumpărate de părinții lor vor fi donați programului „Fiecare copil în grădiniță”, al Asociației OvidiuRo. Totodată, încasările din seara de închidere a festivalului, pe 30 octombrie, cu filmul White God/ Orașul câinilor, la care stăpânii vor avea acces împreună cu câinii lor, vor fi donate proiectelor de adopție la distanță a câinilor fără stăpân.
Programul complet al celei de-a cincea ediții poate fi consultat pe www.filmedefestival.ro. Biletele se pot cumpăra de la casa de bilete și de pe www.eventbook.ro, în cazul cinematografelor Patria și Elvira Popescu, și de la casierie, pentru Cinema Studio.
Spotul festivalului: https://www.youtube.com/watch?v=rhaWN0kgrCE
Les Films de Cannes à Bucarest are loc între 24 și 30 octombrie, la Cinema Studio, Patria și Elvira Popescu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.