ABATOR Industries, dublă premieră la Cluj

Abator la Bastilia

Vineri, 2 noiembrie, la ora 22, Abator Industries va acompania live proiectia filmului-cult Metropolis,
la cinema Victoria. Actiunea peliculei METROPOLIS  are loc într-o societate a viitorului, anul 2026, așa cum era imaginată cu un secol în urmă.
Clasele conducătoare locuiesc în clădiri si turnuri impozante, oprimându-i pe muncitorii de rând, nevoiti să îsi trăiască viata în umbră. În acest peisaj, doi tineri vor să depăsească barierele sociale pentru a fi împreună.

Filmul are o istorie bogată; în Germania, a fost cenzurat din cauza continutului care contravenea ideilor regimului politic al vremii.
De asemenea, în METROPOLIS s-au folosit efecte speciale inovatoare pentru vremea respectivă.
Până acum, cei de la Abator Industries ei au mai realizat coloane sonore live si pentru spectacolul de teatru „Fou Roux”,
după viata lui Van Gogh, filmul mut Nosferatu (1922) si filmul mut „Independenta României” (1912).
Sâmbătă, 3 noiembrie, la ora 22, Casa TIFF va fi scena pe care se va prezenta un alt proiect al ABATOR INDUSTRIES:
concert LOUNGERIE II, o experientă la granita dintre jazz, punk, noire poetry, jam session, funk si post rock. 
În primul an de la lansare, trupa a reușit, în mod independent, să se facă auzită prin concerte live, în contexte cât mai diferite.
În perioada imediat următoare, se anuntă o agenda încărcată la Casa TIFF:
Sâmbătă, ora 20 (chiar înainte de concertul Loungerie) – a doua editie Movie & Dinner, evenimentul care îmbină experiente culinare si culturale ce oferă o trăire intensă,  atingând simturi la care o proiectie obișnuită nu ajunge. Proiectia filmului „Soul Kitchen” va fi acompaniată de un meniu special.
Pelicula spune povestea lui Zinos Kazantsakis, un grec adoptat de Hamburg care conduce o tavernă – un fost depozit amenajat cu suflet, în care se întretaie povestile unui om fără adăpost,  unui fals prieten care luptă să fure spatiul sau cea a unui bucătar nebun.
Meniul care va acompania acest film – de data aceasta, un meniu real – va consta în preparate realizate de Rares Crăius (Slow Food Cluj)  si Levente Becsi (Bucătar-șef Casa TIFF): gazpacho, friptură de cerb cu risotto și prăjitură picantă cu zahăr brun.
Miercuri, prima editie Live Wednesday va deschide seria concertelor de blues. Invitatii din 7 noiembrie vor fi cei de la BigToneZ.


 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.