5 lucruri pe care câinii le simt despre noi! Tu știai asta?

Caine

 

Încă din cele mai vechi timpuri, câinele i-a fost aproape omului și este considerat “prietenul său cel mai bun”. Asta deoarece sunt creaturi inteligente și perceptive și înțeleg stările emoționale ale stăpânului.

Uite câteva lucruri incredibile pe care câinii le pot simți despre tine:

1. Știu când îți este teamă
În momentele în care îți este frică, câinele simte imediat acest lucru și de obicei, acesta îți imită comportamentul. Astfel, pentru a alunga teama câinelui este necesar ca mai întâi să o alungi pe a ta. Excepție de la această regulă o fac de obicei rasele de câini care au fost crescuți pentru pază și protecție.

2. Observă inegalitatea
Câinii realizează dacă ai un favorit. Spre exemplu, să spunem că ai doi câini și ambii au fost răsplătiți pentru că s-au comportat bine. Dacă îl recompensezi doar pe unul dintre ei, celălalt va crede că a făcut ceva rău. S-ar putea ca el să nu mai coopereze și să apară rivalitatea între ei. Asta este ceva din care și oamenii au de învățat.

3. Știu dacă ești atent
Studiile au demonstrat că un câine este mereu conștient de oamenii din jurul lui și se va comporta corespunzător. Atunci când niciun om nu se află în preajma sa, chiar și cel mai antrenat câine poate ceda tentației.

4. Știu când ești bolnav
Simțul olfactiv al câinilor este extrem de bine dezvoltat. Nasurile lor sunt de mii de ori mai eficiente decât ale oamenilor. Așa cum sunt câini antrenați să detecteze drogurile, la fel sunt și câini dresați să detecteze mirosurile subtile ale unor forme de cancer. Există câini care au fost pregătiți pentru a-și alerta stăpânii chiar și cu câteva ore înainte de a avea un atac de cord.

5. Știu când ești trist
Cu siguranță ai observat că animalul tău de companie știe exact cum să se comporte atunci când ești trist. Cercetările științifice au demonstrat faptul că aceste animale de companie știu când stăpânii lor sunt căzuți din punct de vedere emoțional și au abilitatea de a se apropia de ei. Mai mult decât atât, câinii chiar înțeleg empatia, sunt de părere oamenii de știință.

Sursa: sfatulparintilor.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.